Recept: Oats met banaan en noten(pasta)

ANNEAU1989 Power Runner breakfast IAls ik wil gaan hardlopen, dan is dit mijn ontbijt. Ik vind de combinatie van banaan met notenpasta (of gewone pindakaas) super lekker. En al helemaal met warme oats omdat de notenpasta dan smelt. Zowel de oats als de banaan geven een boost aan energie en het ontbijt vult enorm, maar niet té. Voor mij echt het ideale hardloopontbijt. Ik ontbeet op deze manier voor al mijn lange duurlopen en ook op de dag van de marathon zelf, was dit mijn bron van energie.

ANNEAU1989 Power Runner breakfast II

Wat heb je nodig:
– havermout
– (amandel)melk
– een banaan
– notenpasta of pindakaas
– (verschillende) noten

Maak de oats klaar. Ik doe wat havermout in kom, schenk er amandelmelk overheen en zet het bakje 1 a 2min in de magnetron. Vervolgens even roeren en klaar. Snijd ondertussen een banaan en een paar noten in stukjes. Schep op de (warme) oats een schepje notenpasta of pindakaas en leg daaromheen de stukjes banaan. Nog wat crunchy noten on top en je power ontbijtje is klaar. Eet smakelijk en succes alvast met je run!

Meer weten over goed hardloop-voer:
– Meer informatie over het belang van gezonde vetten en kalium voor een hardloper – klik hier
– Meer informatie over post-workout food – klik hier
– Meer informatie over koolhydraten, eiwitten en de functie van mineralen – klik hier

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *