Travel tips: Sevilla

ANNEAU1989 Sevilla ICVCToen ik samen met twee vriendinnen op zoek ging naar een stad om een weekendje naar toe te gaan met maarliefst vijftien vrouwen, was Sevilla niet de eerste stad waar we aan dachten. We gingen op zoek, hoopten een stad te vinden waar nog niemand eerder was geweest en hadden daarnaast als criterium zon zeker en gezelligheid gegarandeerd. Al is die laatste overal toepasbaar, waar we ons ook bevinden. Na lang zoeken, data en tickets met elkaar vergelijken en rondneuzen op internet naar inside information kwamen we uit op Sevilla. En dat was een goede keus, want Sevilla heeft me in alle opzichten positief verrast. Een stad waar ik zo nog weer eens naar terug zou willen.

ANNEAU1989 Sevilla II ANNEAU1989 Sevilla IIIANNEAU1989 Sevilla CI ANNEAU1989 Sevilla IICIC ANNEAU1989 Sevilla IIIC ANNEAU1989 Sevilla IIIV
ANNEAU1989 Sevilla I

Ik was even verbaasd toen ik erachter kwam dat de vlucht 3u zou duren, maar dat kwam meer door mijn eigen topografische gevoel. Sevilla ligt een stuk zuidelijker dan Barcelona, met als verschil dat het klimaat er ook anders is. Denk hierbij aan een mediterraan klimaat, waarbij de zomer (erg) warm is en de winter mild. Zo behoort Sevilla ook tot een van de warmste steden ter wereld in de zomermaanden juli en augustus. Bedenk dus bij het boeken van je ticket of je houd van een citytrip in hoge temperaturen. Ik bezocht Sevilla begin juni en toen lag de temperatuur al rond de 30-35 graden. Een groot verschil met Nederland, maar ik vond het er heerlijk. Goed te doen, al was af en toe verkoeling zoeken in de schaduw op een terras of in het park wel noodzakelijk. Mijn tips voor een korte citytrip:

Kathedraal – De Catedral de Santa Maria de la Sede is de grootste kathedraal ter wereld en het derde grootste gebedshuis ter wereld. Een must-visit.

El Real Alcázar – Het koninklijk paleis, gelegen naast de kathedraal, kent een opvallende mudéjar-stijl; een mix van arabische en christelijke architectuur. Bekijk prachtige gebouwen en wandel door bijzondere tuinen.

Plaza de Espana – een van de meest bezochte monumenten, gelegen in het Maria Luisa Park. Het is een magisch, overweldigend plein waarop je kunt zitten of langs kunt dobberen in een van de bootjes in de gracht kijkend naar de vele symbolieken die daar schuil gaan. Entree is gratis, dus zeker even doen.

Musea – Museo Arqueológico is een archeologisch museum. Museo de Bellas Arts is het museum van de kunsten en het Flamenco Museum. Entree voor het archeologisch en art museum is gratis. Een bezoek aan het Flamenco museum kost €10, maar kun je ook combineren met een Flamenco show en/of een les. Een must-do aangezien Sevilla ook wel de stad van de flamenco wordt genoemd. Wij bezochten een Flamenco-show bij Casa de la Guitarra. Reserveer/Koop hier van te voren kaarten, want er is maar beperkt plek. De Flamenco-show vond plaats in een heel klein zaaltje, waardoor de show heel intiem wordt. De show is heel uniek en authentiek, een bijzondere ervaring.

Shoppen – De Calle Sierpes is de bekendste winkelstraat. Deze straat is gelegen in het historisch centrum van Plaze de la Campana tot het San Francisco plein waar het (mooie) gemeentehuis staat. Parallel aan de Calle Sierpes loopt de winkelstraat Tetuán, als je voor de luxere, duurdere winkels wilt gaan. Let op: de winkels zijn op zondag gesloten en op sommige plekken houden ze een siesta van 14.00u tot 17.00u.

Afkoelen – Ga je in het zomerseizoen naar Sevilla, dan is dagelijks even afkoelen geen overbodige luxe. Er is helaas geen strand in de buurt, dus je moet op zoek naar een zwembad. In het Arabische badhuis Aire de Sevilla vind je “rust voor het lichaam en vrede voor de geest”, jawel. Er zijn warme en koude baden, maar alles is binnen. Ga je liever voor een buitenzwembad: er zijn diverse zwembaden in de stad, maar let op: niet allemaal voor recreatief gebruik.

Eten & drinken – Tapas & sangria. Sangria & tapas. Do I need to say more?

Meer blogposts over Spanje:
– Travel tips: Barcelona – klik hier
– Barcelona & Sevilla in foto’s – klik hier

ANNEAU1989 Sevilla CII

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *