Favorites: Marathon madness

ANNEAU1989 Runner
YAY voor het feit dat het (bijna) weekend is. YAY voor vanavond: geen vrijmibo met wijn, maar wel gezelligheid met good food & vriendinnen. YAY voor morgen, het moment dat ik mijn startnummer ga ophalen. Things are getting real. En natuurlijk YAY voor zondag: de Rotterdam Marathon. Mijn marathon madness details afgelopen week.

Curaçao
Vorig jaar vloog ik twee dagen na de marathon naar Curaçao. Een betere timing voor een vakantie had ik me niet kunnen wensen. Nu staat er maandagochtend alweer een afspraak in mijn agenda en zal er niets anders op zitten dan waggelend van de spierpijn naar kantoor gaan. Iets met een lege agenda wensen, maar een agenda die overloopt. Maar mij hoor je niet klagen, want ik ben zelf diegene die hem vult. Maar deze planning had beter gekund. #damn

Spring & summerfeelings
Het voelde afgelopen zondag wel als zomer. De wind was nog wat fris, maar het zonnetje heerlijk fel. Ik liep zaterdag nog 14K als (laatste) training, waardoor ik zondag rust moest houden. Training off, tapermode on. Ik ging met Hegi naar buiten en wandelde 7km mijn benen los. Mijn hoofd continu bij volgende week het moment dat ik aan het hardlopen ben en vervolgens dacht ik aan de Marathon de Paris die op dat moment aan de gang was. Een waanzinnig gevoel. Wat is een marathon toch mooi, zeker in het voorjaar met een winter vol trainingsweken.

Bietensap & energygells
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ijskoud bietensap is best OK. Zeker in combinatie met rood fruit, zoals in dit smoothie recept. Ook de energygells begin ik steeds meer te waarderen. Van zoet naar super zoet, ik ken de verschillen en heb mijn voorkeuren. Ik neem vijf gells mee tijdens de marathon, voor elke 7km één. En bijgeloof of niet, ik wilde dezelfde gells als waar ik mee heb getraind: met water gemend en zonder cafeïne. Dat zorgde ervoor dat ik verschillende hardloopspeciaalzaken ben langs geweest, omdat ze niet overal mijn voorkeur op voorraad hadden. Waanzin inderdaad.

Oats & Carbfest
Elke ochtend ontbijt ik met oats en ‘s avonds vier ik een pastaparty. Klinkt eentonig, maar als je kijkt naar de ruim 25x recepten die online staan, zorg ik elke ochtend en avond voor een nieuwe variant. Dat geldt met name voor de ontbijtrecepten, qua pastarecepten kan ik nog wel eens een boekje open doen.

Impossible is nothing
Op de een of andere manier voelt de voorbereiding makkelijker, relaxter en fijner dan mijn trainingsweken voor mijn eerste marathon. Ik denk dat het komt door de ervaring. Ik weet wat komen gaat. Maar ondanks dat blijft het een uitdaging. Impossible is nothing. Ik kan niet wachten om weer die 42,2 kilometer te lopen. Liever vandaag nog dan morgen, want de zenuwen beginnen nu toch wel te komen…

MR14 & MR15
Van beide marathons schreef ik een verslag. Benieuwd hoe het is om een marathon te lopen? Ik deelde mijn ervaring in het lopen van de marathon op in vier delen: van start tot 10km, van 10km tot 21K, van halve marathon punt tot 30km en van 30K naar de finish. En neem je in elke verslag mee hoe het ging. Super leuk om (terug) te lezen en enthousiasmerend voor komende zondag. Let’s do this!

Marathon Rotterdam 2014
Start – 10km
10km – Halve marathon-punt
21km – 30km
30km – Finish 

Marathon Rotterdam 2015
Start – 10km
10km – Halve marathon-punt
21km – 30km
30km – Finish

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *