Recept: Chocolade mugcake met gemixt rood fruit

Een van mijn favoriete recepten is de cashewcream, maar ook dit recept is awesome. De combinatie van chocola met rood fruit is enorm lekker, zowel ‘s ochtends vroeg, ‘s middags of tussendoor. En daarnaast kun je met het gemixte rode fruit wat over is meteen een smoothie maken. 1 + 1 = party on your plate.

Mugcake ANNEAU1989 redfruit III Mugcake ANNEAU1989 redfruit IV

 

Wat heb je nodig:
Voor de mugcake:
– 1 banaan
– 1 ei
– 5 eetlepels havermout
– 1 eetlepel rauwe cacaopoeder

Voor de fruitsmoothie:
– (diepvries) rood fruit naar keuze
– optioneel: noten

Snijd de banaan in stukjes. Voeg een ei, de havermout en het cacaopoeder toe en mix het geheel tot je een glad beslag krijgt. Doe dit beslag in een kommetje en zet de kom ongeveer 2min in de magnetron, op de hoogste stand. Als de bovenkant van het beslag droog is, haal je het kommetje uit de magnetron, keert het ondersteboven op een bordje en je mugcake is klaar.

Was vervolgens het rode fruit. Mix het rode fruit met de blender of de staafmixer tot een gladde saus/smoothie. Geen water toevoegen, want daarmee maak je de fruitsmoothie (te) dun. Schenk/Schep fruitsmoothie op je mugcake en leg nog wat fruit op/naast je mugcake om het geheel af te maken. Eetsmakelijk!

Meer chocolade mugcake recepten:
– Chocolade mugcake met aardbeien – klik hier
– Chocolade kokos mugcake met noten – klik hier

Mugcake ANNEAU1989 redfruit II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *