Breakfast: Carrot(mug)cake

Mugcake carrotcake ANNEAU1989 IIDe basis van mugcake is banaan, ei en havermout, maar je kunt heerlijk variëren met de ingrediënten die je er nog meer in doet. Je hebt vast wel eens worteltjestaart of carrotcake geproefd en weet dan hoe lekker zoet de smaak van wortel kan zijn. Deze mugcake is hetzelfde. De wortel met de basis van banaan maakt de cake heerlijk zoet, waardoor je geen extra suiker hoeft toe te voegen en dat maakt deze carrotcake dus heel gezond, voedzaam en enorm lekker.

Mugcake carrotcake ANNEAU1989 I Mugcake carrotcake ANNEAU1989 III

Wat heb je nodig:
– havermout
– 1 ei
– 1 banaan
– wortels
– noten

Snijd een aantal wortels in kleine stukjes. Als je een rasp hebt, kan je de wortels ook grof raspen. Doe de havermout, het ei, de banaan en een handje fijngesneden wortel in een kom en mix het geheel tot een glad beslag. Schenk/Schep het beslag in een kommetje en zet deze 1 a 2 minuten in de magnetron, zodat de bovenkant van het beslag droog aanvoelt. Laat de mugcake even afkoelen als je hem uit de magnetron haalt en haal vervolgens de mugcake uit het kommetje en leg deze  op een bordje. Maak het geheel vervolgens af met de fijngesneden wortels en (fijngesneden) noten. Eetsmakelijk!

Meer mugcake recepten:
– Chocolade mugcake met aardbeiden – klik hier
– Chocolade kokos mugcake met noten – klik hier

Mugcake carrotcake ANNEAU1989 IV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *