Recept: Oats met een smoothie on top

Oats smoothie ANNEAU1989 IMet havermout kan je eindeloos variëren, dat blijkt wel weer uit deze heerlijke combinatie. Onderin vers fruit, daarop een laagje oats (havermoutpap) met daar weer boven een smoothie van gemixt rood fruit. Het geeft je oats een zoete smaak, doordat het gemixte fruit bij het leeg lepelen van je glas zich automatisch mengt met de oats. Een voordeel ten opzichte van los fruit, wat in principe natuurlijk dezelfde smaak geeft.

Oats smoothie ANNEAU1989 IIIV

Wat heb je nodig:
– havermout
– (amandel)melk
– (bevroren) rood fruit
– walnoten

Maak je havermout klaar. Dit kan door de havermout samen met (amandel)melk warm te laten worden in een pannetje op het vuur of plaats een kommetje met havermout en (amandel)melk in de magnetron en laat het warm worden. Tussendoor even roeren. Zorg dat je havermoutpap niet te dun maar ook niet te dik is. Als de havermout te dun is mengt de smoothie meteen met de havermout en is het effect weg. Te dikke havermout eet niet zo lekker, al dat is mijn eigen mening, de smaak van de havermout blijft natuurlijk hetzelfde. Door wat extra (amandel)melk toe te voegen, maak je de havermoutpap wat dunner.

Oats smoothie ANNEAU1989 II

Maak ondertussen de smoothie. Doe wat rood fruit en een handje havermout in een kom en mix deze met een staafmixer of blender.

Pak vervolgens een glas en bedek de bodem met (niet gemixt) rood fruit en wat noten. Schep vervolgens op het fruit de havermout en schenk er daarna de smoothie overheen. Maak af met nog wat fruit on top en klaar. Eet smakelijk!

Meer recepten met rood fruit:
– Cashewcream met rood fruit – klik hier
– Smoothie van rood fruit met bietensap – klik hier

Oats smoothie ANNEAU1989 III

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *