Hoe sexting een leven kan breken – en maken

Francien laat je tieten nog eens zien - ANNEAU1989
Het opschrijven van haar kostte misschien nog wel meer voorbereiding, inspanning, confrontaties en uitputting dan het lopen van een marathon. Maar dat ze in beide goed is, heeft ze bewezen. In plaats van girls antwoord ik op de vraag “who run the world?” vanaf nu: Francien Regelink. Ik heb haar en haar blog GirlsLove2Run zien groeien (en vele volgers met mij) van hardloopblogger naar influencer en vanaf nu kan aan deze bijzondere CV ook schrijfster toegevoegd worden. Zonder de titel van haar boek te noemen die zo vaak naar haar is geroepen om haar te kwetsen, noem ik liever haar doel van haar boek en zeg ik: let’s talk about sexting.

Wat is sexting?

Sexting is het verzenden en ontvangen van seksueel getint beeldmateriaal en is daarmee een strafbaar feit. De foto’s en filmpjes die in vertrouwen worden verstuurd, worden vervolgens doorgestuurd via social media op mobiele telefoons. In no-time verspreid het beeld materiaal zich via internet en is daardoor zichtbaar voor iedereen. 

Francien laat je tieten nog eens zien

De titel van haar boek verklapt het al: Francien heeft ooit een foto van haar tieten gestuurd naar een jongen. Je zult misschien denken: hoe stom kan je zijn? En dat klopt, met de kennis en ervaring van nu is dit inderdaad geen slimme actie. Maar een paar jaar geleden was sexting nog niet zo in het nieuws. De invloed van mobiele telefoons (met camera’s), webcam’s, social media en internet was in opkomst met zowel de positieve als negatieve gevolgen. Francien schrijft in haar boek over beide.

Hoe sexting een leven kan breken – en maken

Het boek is een soort young adult boek, waarin ze op een bijzonder eerlijke manier je meeneemt in haar leven. Naast haar verhaal rondom het versturen van de foto en de gevolgen daarvan, schrijft ze over zichzelf. Van vierjarig meisje met een incontinentie-probleem tot haar huidige leven, het begin van GirlsLove2Run, haar werkzaamheden en ambities. De manier waarop Francien haar gevoelens en gedachten op schrijft is uniek. Het verhaal leest heel makkelijk door het interessante, emotionele, maar ook inspirerende karakter van het boek. Het geeft inzicht in de keuzes die ze heeft gemaakt en de (negatieve én positieve) gevolgen die deze hebben gehad. Van shit-story naar succes-story. En juist die combi, waargebeurd, maakt dat ik het boek in no-time heb gelezen en het met een bijzonder gevoel dichtklapte.

Ik had al bewondering voor haar booming business en de manier waarop zij (letterlijk) de wereld over rent, maar daar komt een waardering bij door het feit dat ze haar verhaal op deze oprechte, pure en eerlijke manier heeft durven delen. Ze ging “met de billen bloot”, maar dit keer bewust om sexting onder de aandacht te brengen bij jeugd in een poging hen te behoeden voor de fout die zij maakte. Francien, jouw boek is van onuitwisbare waarde!

Hello, it’s me
I was wondering if after all these years you’d like to meet
To go over everything
They say that time’s supposed to heal ya
But I ain’t done much healing
Adele – Hello

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *