FriYAY Favorites

Wintersport ANNEAU1989Hoe kun je je weekend het beste beginnen? Tip 1: na een productieve vrijdagochtend vol afspraken, koffie en nagelbijten ‘s middags een positief beoordelingsgesprek hebben. Of tip 2: werk voor het weekend (en die week erop) zoveel mogelijk werk weg en gun jezelf een paar lege, vrije dagen. Ik ga voor een combi van beide. Hoewel mijn wintersport nog maar twee weken geleden is heb ik komende week weer vakantie. Een weekje vrij in eigen land weliswaar, maar dat geeft me wat extra tijd en ruimte voor mijn “achterstallige werkzaamheden”. Ik noem een studie, een sociaal leven, een blog, een marathon en een privé leven. Tijd voor een greepje favorieten.

IMG_8325
IMG_8352
Wintersport VI

Skiën vs Snowboarden
Na jaren achtereen te hebben geskied ging ik afgelopen wintersport weer eens snowboarden. Toen ik in de eerste lift naar boven zat vroeg ik mezelf af of dit een goed plan was, maar eenmaal op de piste was ik al snel overtuigd. Ik heb ooit mijn snowboard ingeruild voor ski’s nadat ik na twee weken voor mijn gevoel nog steeds schuivend ipv boardend de berg af ging. Maar snowboarden is lang zo moeilijk niet (meer) als ik dacht. De eerste piste was een beetje onwennig, maar de dagen daarna wilde ik niets liever dan op de piste zijn. Überhaupt zo’n week wintersport. ♥ Skiën of snowboarden, het maakt me eigenlijk niet uit. De afwisseling van beide, in combinatie met een pauze op het terras met warme chocomel mit zahne, apfelstrudel, kaiserschmarrn, wiener schnitzel of een halve liter witbier, en ik ben een gelukkig mens.

Knipbeurt
Ik moest van mezelf hoognodig naar de kapper. Niet voor een andere kleur of totaal nieuwe look, maar wel voor een opfrisbeurt. Ik besloot om na werk meteen door te gaan en ik zou bijna zeggen: dat moet ik elke week doen. Even heerlijk relaxen in een massagestoel met een cappuccino, terwijl mijn haren ondertussen werden geknipt. Ik zeg: treat yourself.

Ga dat zien!
Afgelopen zondag was het Valentijn. Een commerciële dag waar ik persoonlijk niet zoveel mee heb. Natuurlijk had ik het leuk gevonden als mijn vriend voor rode rozen, rosé champagne en chocola had gezorgd, maar helaas, die liefde was ver te zoeken. ;-) Daarentegen gingen we wel samen – heel cliché, romantisch en burgerlijk, jawel – naar de bioscoop. De avond ervoor was de afstudeerborrel van mijn broer en dat was (on)verwacht iets te laat geworden. Mijn plan om zondagmiddag ruim 21K te gaan hardlopen door regen en kou veranderde ik dus met alle liefde naar een bezoekje bios. Zo af en toe ontzettend fijn. We keken de film The Revenant en de omgeving waar de film is opgenomen is echt waanzinnig. Bergen, natuur, kracht, doorzettingsvermogen; voor een beetje filmliefhebber een must-see.

Ga dat lezen!
Van must-see naar must-read: “Francien, laat je tieten nog eens zien.” Het boek gaat over sexting, iets waar ik in mijn werk (in de jeugdgezondheidszorg) nog wel eens mee te maken krijg. De gevolgen van sexting zijn enorm en ben daarom ook heel benieuwd naar het boek. Het is een persoonlijk verhaal van iemand die laat zien dat sexting je leven kan breken én maken. Iets waar ik enorm veel bewondering voor heb, net zoals ik al had voor Francien en haar booming blog GirlsLove2Run.

Check.
Is het je opgevallen dat er een aantal kleine dingen zijn veranderd? Zo heb ik bijv mijn Twitter een soort van nieuw leven in geblazen. Ik deel ideeën en tips ten aanzien van personal development, iets wat in het verlengde ligt van mijn werk. Daarnaast denk ik er ook over na om ANNEAU1989.com wat te veranderen in een richting waarop ik me wil focussen, maar hoe of wat weet ik nog niet precies. Stap voor stap, en die eerste zijn gezet.

Benieuwd naar meer favorieten? – klik hier

ANNEAU1989 Favorites Feb 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *