Favorites

Wintersport 2016 - ANNEAU1989 - IIk zeg YAY omdat het vrijdag is, maar niet omdat afgelopen week zo fantastisch was. Feit is dat ik gewoon toe ben aan het weekend, omdat afgelopen week een beetje druk metvanalleswat was. Dus komende dagen lekker uitslapen, de deur niet uit als het niet moet, uren in mijn pyjama van bed naar bank, van (studie)boek naar Netflix. Tussendoor liters thee drinken om mijn warme chocomel met speculaas verslaving enigszins in de hand te houden en misschien nog een rondje hardlopen als ik daar de energie voor vind. Saai? Nee hoor, want zaterdagavond vindt het jaarlijkse date diner met vriendinnen plaats. Een negen gangen diner, teveel wijn, goede gesprekken en slechte grappen en samen weer eens met zijn allen ouderwets op stap zoals we dat vroeger deden toen we als 16-jarigen nog allemaal in hetzelfde hockeyteam zaten. De groepsapp stond afgelopen week roodgloeiend en dat beloofd veel goeds; so get this weekend started.

IMG_7192
Timberlands I

run baby run

Grow is happiness
Afgelopen week heerste er een bepaalde onrust in me waar ik niet direct grip op kreeg. Met een week wintersporten in het vooruitzicht wil ik wat vooruit werken en tegelijkertijd vult mijn agenda zich met dingen die ook tijd vragen. Steeds beter leer ik me te focussen op datgene wat op dat moment mijn tijd nodig heeft, maar er zijn ook momenten dat dit me totaal niet lukt. Ondanks dat ik dat onrustige gevoel maar irritant vind, zie ik het als iets positiefs want het zet me aan om na te denken ipv zomaar te doen. In mijn ogen goed voelt nadenken als stilstaan en als ik nergens niet van houd is het een status quo waar ik niet tevreden over ben. Ik ben weer op zoek naar “groei” en doe dat dit keer bewuster door me op verschillende dingen te focussen. Sounds easy, is het niet. Maar het is het wel waard, want het levert me nu al een goed gevoel op.

Let’s talk about
Maandag was het blue monday en die dag wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. Ik geloof er niet in, maar als mensen deze (maan)dag wel zo hebben ervaren dan bied ik ze een luisterend oor aan. En dat meen ik. Een luisterend oor aan diegene die het nodig hebben en ik denk dat we dat allemaal zouden moeten proberen. Zo las op RTL nieuws de kop “Depressie blijft een enorm taboe”. Iets wat me raakte, want ik begrijp het namelijk niet. Ik heb niet de illusie dat ik dit kan veranderen, maar het zet me wel aan het denken hier iets mee te doen. Ik ben geen ervaringsdeskundige, maar durf wel te zeggen dat ik in mijn vorige werk als verpleegkundige in de psychiatrie de nodige kennis heb opgedaan. Kennis waar ik mensen met of zonder depressie misschien een heel klein beetje mee kan helpen. Al zijn het maar kleine stappen en geeft het maar een kleine opening, het is iets en dat is altijd nog beter dan niets. Ik schreef al eens een blogpost over dit onderwerp na aanleiding van een blogpost van Fleur – Zenfiles.com, een blog die zij op dit moment niet meer vult, maar nog wel het bezoeken waard is.

IMG_8154
IMG_7302

Work <> Running
Overdag on the job, ‘s avonds on the run. Ik ga niet elke avond hardlopen, maar heb wel bijna elke dag zin om een rondje te rennen. Ik merk dat ik weer in een soort flow zit. Het vele trainen gaat weer vanzelf, omdat het me enorm veel voldoening geeft. Soms kom ik moe thuis na een werkdag en moet ik mezelf er toe zetten om me om te kleden. Maar als ik nog geen 5min buiten aan het hardlopen ben, vergeet ik alles. Ik train met een concreet doel en dat werkt nu eenmaal goed. Steeds meer komt het besef dat als ik niet geblesseerd raak, ik die Rotterdam marathon (weer) ga finishen. En steeds meer durf ik er ook in te gaan geloven dat een tijd onder de 4u mogelijk is. Ik krijg echt plezier in de interval trainingen en hoewel ik hier nog maar enkele weken serieus mee bezig ben, voelt het goed. Ik groei voor mijn gevoel. Ik word sterker, ik loop makkelijker en ik voel mijn enthousiasme voor het hardlopen weer groeien. Niet dat het ooit is weggeweest, maar trainen voor een marathon vergt nu eenmaal een andere mindset dan gewoon een rondje rennen. Al voelt het op dit moment precies hetzelfde, maar zijn die rondjes inmiddels 21K lang.

Cold <> Hot
Oh boy, wat is het koud. Tijdens mijn hardlooptrainingen geniet ik ervan, maar voor de rest van de dag mag het wat mij betreft wel een graadje of 10 hoger zijn. Om enigszins warm te blijven is een kop warme chocomel mijn beste vriend. En daarnaast ben ik nog nooit zo blij geweest met een aankoop: mijn Timberlands. Ik voel me nog niet helemaal comfy met deze grote schoenen aan mijn voeten, maar mijn voeten voelen zich wel enorm comfy als ik ze aan heb. En daarnaast lopen ze enorm fijn. Wandelingen met Hegi zijn dus geen probleem, ik doe een muts op, handschoen aan, sjaal om en schuif mijn voeten in mijn Timberlands. Ik durf voor het eerst te zeggen (als enorme koukleum) dat de winter me zo wel bevalt.

Wintersport
En over kou gesproken. Vallen en weer opstaan, lachen en uitlachen worden, ijzige kou en warme chocomel. Het is de magie van wintersport. ‘s Ochtends om 9.00u als eerste op de piste, ‘s middags op het terras lunchen en m’n gezicht weer van een nieuw laagje zonnebrand voorzien en ‘s avonds in het appartement zelf kaiserschmarrn en apfelstrudel maken. Waar ik vorige jaren met vriendinnen ging (apres)skiën, ga ik deze wintersport snowboarden met mijn vriend en familie. Enkele maanden geleden schafte ik mijn eigen snowboard en schoenen aan en nu is het eindelijk tijd om de sneeuw op te zoeken. Nog precies een week, I am looking forward.

Meer FriYAY Favorites – klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *