Favorites

Favorites ANNEAU1989Van mondayblues naar friyay; it’s weekend. Plannen of niet, die twee vrije dagen zijn voor mijn gevoel altijd in no-time gevuld. Net zoals vorige week, welke begon in Amsterdam en eindigde bij mijn ouders thuis. Weekenden heerlijk gevuld met quality time, things to do lijstjes afstrepen en trainingskm’s wegtikken. Tijd voor weer een lijstje favorieten.

IMG_0329
Annemieke_002
Ondernemen
Girlboss II
ANNEAU1989 study

Maaike Ouboter @ Paradiso
Mijn eerste LP die ik kocht was van Maaike Ouboter. Niet omdat ik een groot fan van haar ben, maar omdat ik het nummer “Dat ik je mis” bijzonder vind. Het raakt me met momenten en dus ging ik er vanuit dat de rest van haar album me ook wel zou aanspreken. Dat is het geval, al moet ik er wel voor in de mood zijn. Haar muziek vind ik mooi, haar teksten bijzonder. Van heel klein en intiem, toch groots doen voelen. Net als haar concert in Paradiso vorige week vrijdag, precies zoals ik verwacht had. Mooi en bijzonder.

Running: new outfit > new motivation
Afgelopen weken heb ik in huis veel uitgezocht, opgeruimd en weggegooid. En man, wat voelt dat goed. Op te beginnen met mijn kledingkast. Ik zocht mijn stapels broeken, shirts, truien en blousjes uit en gooide weg wat ik al jaren niet meer had gedragen. Hetzelfde deed ik ook met mijn sportkleding. Ik gooide al mijn sportkleding op een hoop, om vervolgens een selectie te maken. Veel sportkleding die ik ooit (gesponsord) heb gekregen maar eigenlijk nooit draag, heb ik apart gehouden. Leuk om iemand blij mee te maken. Ik plaatste vervolgens een bestelling en liet een nieuwe voorraad aan sportkleding mijn kant op komen. Want nieuwe sportkleding is nieuwe motivatie. Nu ontbreekt het me op dit moment niet aan de motivatie, maar het geeft wel een extra boost in training voor de marathon.

Pancakes
Pancakes for breakfast? Yes, please. Maar weet je wat ook lekker is? Pannenkoeken als avondeten. Zeker na een koude intervaltraining. Tip: spring na je work-out onder een warme douche, trek je chill-outfit aan, bak een stapel pannenkoeken en crash vervolgens op de bank met Netflix.

#Girlboss
Het boek van Sophia Amoruso staat al maanden in mijn kast, maar ik heb er nog geen letter in gelezen. De reden is slecht, maar simpel: iets in me weerhoud me ervan het boek open te slaan. De boeken “masterclass ondernemen” en “on top” heb ik in no-time uitgelezen en bij beide boeken herkende ik veel in mezelf. Inzichten die ik ooit tijdens een loopbaancoaching heb opgedaan, komen weer op de voorgrond te staan en bloed wil vervolgens stromen waar het nog niet gaan kan. Ik denk, nee ben ervan overtuigd, dat dit met #Girlboss hetzelfde is en daarom laat ik het boek nog even dicht. Afgelopen weken voelde ik weer een bepaalde onrust die me aanzette om ideeën op papier te zetten. Ik deed dit niet voor het eerst en kwam tot de ontdekking dat ik inmiddels al ruim een jaar met hetzelfde idee rondloop. Niet iets waar ik trots op ben, maar het zet me wel aan om het van een andere kant te bekijken. Ik heb veel nog niet bereikt, maar er zijn ook dingen waar ik al wel een stapje in heb gezet. Bijvoorbeeld een nieuwe studie, wat naast een fulltime job geen easy “job” blijkt te zijn. Dus op dit moment gaat daar eerst mijn focus op, om vervolgens het eerste hoofdstuk (in het boek) #Girlboss open te slaan.

Social media > News
Tijdens de kerstdagen wilde ik mijn telefoon zo weinig mogelijk zien. Ik vond het zonde om mijn tijd op social media te verdoen en besloot om mijn social media kanalen even op offline te zetten. Niet letterlijk, maar wel figuurlijk door mezelf even een offline periode te gunnen. En je raadt het al; dat beviel eigenlijk heel goed. Zo sta ik nu elke ochtend op met NU.nl en lees ik het nieuws terwijl ik ontbijt, in plaats van een timeline vol jaloersmakende foto’s van “het perfecte leven”. Helemaal social media off ben ik niet, maar het gevoel van een beetje meer van het ene door een beetje minder van het andere wil ik graag vast houden.

So far mijn blogje met personal notes & favorites. Meer FriYAY Favorites – klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *