Favorites: 5x life lately

DOT_9399 zwart witHet is zaterdagochtend 7.00u en ik word wakker van Hegi die van zich laat horen. Normaal gesproken ligt ie altijd stil braaf in zijn bench, dus ik besef me direct dat er iets aan de hand is. Met een slaperig hoofd stap ik uit bed, loop ik naar beneden en jawel, hondje ziek. Terwijl ik met Hegi te doen heb, krijg ik ook een beetje medelijden met mezelf. Hi early rise and shine op zaterdagochtend. Ik zet de oven aan voor een verse broodje, pers wat verse sinaasappelsap en maak een kop koffie. OK, not bad at all. Ik neem plaats aan de keukentafel, lees het laatste nieuws en heb vervolgens zin om te bloggen. Een life lately blogje met 5x favorieten.

ANNEU1989 shoot lustrum Champagne ANNEAU1989 strand Hegi I Damesdispuut ANNEAU1989 spotlight ANNEAU1989 strand Hegi III Wintersport 2016 - ANNEAU1989 - I

Lustrum
Voor studenten klinkt een lustrum letterlijk als muziek in de oren. Een lustrum betekent namelijk reden voor (weer) een goed feestje. Maar niet zomaar een feestje. Ik heb tijdens mijn studententijd verschillende lustra meegemaakt, van studentensportvereniging waar ik in het bestuur heb gezeten tot het lustrum van (disputen binnen) mijn studentenvereniging. Allemaal mooie feestjes die ik me niet meer kan herinneren, maar het mooiste is toch wel een “eigen lustrum”. Het dispuut dat ik samen met mijn lichting (ontstaan uit twee verschillende jaarclubs) heb opgericht, bestaat 5 jaar. Party party en hoe: feestje in Amsterdam, op de sociëteit en in de stad, van een diner, tot een receptie tot een gala weekend. Hele goede feestjes met de leukste vriendinnen om me heen die me doen laten beseffen hoe mooi mijn studententijd is geweest.

In the spotlights: Ambitieuze Meisjes
De een zit liever thuis op de bank met een tijdschrift om inspiratie op te doen, de ander is het liefst op pad om nieuwe mensen te leren kennen en zodoende geïnspireerd te raken. Ik houd van beide, al ligt mijn overduidelijke voorkeur bij het laatste. Netwerken om je netwerk uit te breiden. Soms moet ik mezelf na een dag werken wel even motiveren om de deur uit te gaan, maar als ik me eenmaal weer in een omgeving met inspirerende contacten begeef, wil ik nog lang niet naar huis. Ik houd er niet alleen van, ik merk ook dat het echt waardevol is. Door de nieuwe contacten die je op doet, je je eigen verhaal telkens opnieuw moet vertellen, leer je jezelf, jouw verhaal en je kwaliteiten verbeteren. Anderen denken mee, jij denkt mee met hun en samen kom je verder en als er iets energie geeft, dan is het streven naar verbetering, toch?

Ambitieuze Meisjes (AM) is een netwerk voor ambitieuze vrouwen. Lotte, founder of AM, miste een netwerk om zich heen met wie ze haar ambitieuze ideeën kon delen. Zodoende kwam ze op het idee om AM op te richten. Samen met Benthe en Lisanne heeft ze dit verder vorm gegeven. Ze hebben meerdere magazines geproduceerd vol inspirerende verhalen van ambitieuze meisjes. Van grote succes stories, tot kleine overwinningen. Want alles wat is bereikt door ambitie, mag gedeeld worden. En juist door het te delen kom je in contact met elkaar. AM bestaat inmiddels vier jaar en dat is het vermelden waard, want het netwerk is booming. Ik kon er helaas afgelopen dinsdag niet bij zijn om met jullie mee te proosten, maar cheers to you, girls!

Struggles
I am thankful for my struggle, because without it I wouldn’t have stumbled across my strength. Ik lees deze blogpost die ik vorig jaar schreef en moet even slikken. Ik herken het gevoel, al is de situatie nu compleet anders. Niet dat ik mijn studie net heb afgerond, op zoek ben naar een nieuwe baan, of last heb eenzelfde struggle, nee. Maar de woorden: “Denken in mogelijkheden, in plaats van in onmogelijkheden. Denken in kansen, in plaats van in beren op de weg. Mezelf en mijn gedachten laten gaan naar een doel waar ik enthousiast van word.” zijn wel raak. Het gaat niet om die keer falen of om dat ene succes, het gaat om het proces. De weg er naar toe. Soms is deze makkelijk, gaat het vanzelf en kost het weinig moeite. Maar er zijn ook momenten dat het niet zo vanzelfsprekend gaat. Dan is elke stap er een waar je je bewust van moet zijn. Bewust, omdat elke stap er een is naar groei, naar ontwikkeling, naar verbetering. The struggle you are in today, is developing the strength you need for tomorrow.

Running: Update
Ik roep al weken, wat zeg ik, maanden dat ik sneller wil worden. Het begon na de zomervakantie toen ik ging trainen voor de Tilburg Ten Miles en de Dam tot Damloop. Om vervolgens de kilometers verder op te bouwen tot een halve marathon in Eindhoven. Trainen was het probleem niet, ik maakte mijn kilometers met veel plezier. Het was de snelheid die me ontbrak. Dus ik besloot me te gaan focussen op de Bruggenloop en stelde me als doel om daar een snelle tijd neer te gaan zetten. Ik wilde een grens opzoeken. Ik wilde de Bruggenloop gaan lopen op een snellere pace dan ik gewend ben. En ik wilde diep gaan met een PR als eindresultaat. Of me dit morgen gaat lukken weet ik niet. Mijn training (als ik het al een training kan noemen) is helaas niet zoals ie had moeten zijn, dus ik ga het op me af laten komen. No pressure en mijn broer als haas aan mijn zijde. Ik denk dat er eigenlijk geen betere ingrediënten voor een fijne race zijn. Die snelheid die komt wel. 

Travel: Wintersport
Sinds ik jaren geleden de wintersport ontdekte wil ik geen jaar meer zonder. Ik ben een enorme koukleum, maar als ik ergens warm van word is het de hele dag actief bezig zijn in een witte winterse omgeving. Nog ruim een maand en ik sta weer met mijn voeten in de sneeuw. Dit keer niet op ski’s, maar op mijn nieuwe board. Kan niet wachten. 

Tot zover dit random blogje. Nog net geen overzicht van het jaar of een blik op 2016, maar die komt er binnenkort wel aan. Voor nu, fijn weekend, fijne week, make it a good one. Nog even de puntjes op de i in 2015. Over twee weken is het al kerst, over drie weken alweer 2016, whoo.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *