Favorites: 3x blogs

BlogsIn oktober was ANNEAU1989.com precies een jaar online. Niet lang maar wel iets om bij stil te staan, want dat betekent dat ik al een heel jaar bijna dagelijks achter mijn laptop kruip om te bloggen. ‘s Ochtends vroeg met een kop thee naast me of ‘s avonds laat met een glas wijn in de hand. Ideeën ontstaan de hele dag door en ik onthoud ze, schrijf ze op en werk ze vervolgens uit. Nu is ANNEAU1989 nog maar een blogje als je het vergelijkt met de booming blog(ger)s vandaag de dag, maar daar geef ik niet zoveel om. Natuurlijk word ik blij als bezoekersaantallen groeien, het aantal volgers toeneemt en mijn blog meer bekendheid krijgt. Maar de hoofdreden waarom ik blog is de energie die ik eruit haal. Schrijven, delen en zodoende vermenigvuldigen. Aanzetten tot groei, ontwikkeling en verbetering, omdat ik niets liever doe. Een blog is een persoonlijk stukje www waar je zowel informatie, tips en adviezen als je eigen gedachten op kwijt kunt die een inspiratie kunnen zijn voor anderen. Bij deze 3x blogs die dat laatste in zich hebben en daarmee iets interessants toevoegen aan de online (blog)wereld.

Styleguide – “Wat een walgelijk mens ben jij!”
Shirley, de persoon achter de blog Styleguide, verzamelde negatieve reacties die ze kreeg op verschillende blogposts die ze schreef. Styleguide is een persoonlijke blog over mode-, beauty- en lifestylenieuws waarbij Shirley altijd eerlijk en zichzelf probeert te zijn over het item waarover schrijft.

Naast Styleguide heeft ze nog een blog Mommy to be waar ze over haar moederschap schrijft. Beide blogs zijn succesvol en dat zorgt voor veel bezoekers en volgers die hun reactie achterlaten op de blogposts die ze schrijft. Leuk, maar soms ook minder leuk.

Op haar blog Styleguide schreef Shirley afgelopen week een blogpost die raakte. Ze schrijft over negatieve, ongevraagde reacties die ronduit kwetsend zijn. Van feedback valt niet meer te spreken. Het is ongelofelijk hoe mensen (veelal anoniem) hun jaloezie, haat en agressie durven laten gaan op het internet. Vrijheid van meningsuiting OK, maar de wijze waarop is bizar. Shirley legt dit probleem “op tafel” en dat is het delen waard. Zo dacht ook Telegraaf erover en in no-time verspreidde deze goede blogpost zich over het www. Van de negatieve keerzijden van het bloggen, naar de positieve invloed die het ook kan hebben.

Dailylin – Define your own succes
Als er iemand ondernemend is, is Lin het wel. Van blog tot job, van marathon tot crossfit. Ze stelt doelen en works for it, aan ambitie geen gebrek. Ze schreef een aantal weken geleden een blogpost over succes die de kern raakte: “We leren hoe we succesvol moeten zijn en zien hier voorbeelden van, maar leren bijna nooit om succes op onze eigen voorwaarden te definiëren. En dat is nogal een verschil.”

Succes is niet iets wat voor iedereen gelijk is. Ieder heeft zijn eigen ambities en streeft zijn eigen ideeën na. Define your own succes, in plaats van jezelf vergelijken met als gevolg jezelf verliezen. Ben wie je bent, ben trots op jezelf, op wat je hebt bereikt en volg je eigen gevoel, ambitie en drive to succes.

Glow Magazine – Ik sport niet voor een bikinibody
De invloed van social media is booming. Je kunt de invloed van verschillende apps niet meer wegdenken uit het tijdperk van nu en laat ik eerlijk zeggen dat ik dat ook niet zou willen. Er zijn nadelen (zie de blogpost van Shirley over de reacties die je om je oren geslingerd kunt krijgen), maar er zijn ook vele voordelen. Elkaar inspireren, op een juiste manier motiveren en het mooiste: elkaar enthousiasmeren.

Madelon van Glow Magazine schreef over haar motivatie om te sporten. Een vraag die zij (zichzelf) bijvoorbeeld stelde, luidt: “Where is the fun?! Sporten, alleen maar voor je figuur, voor het perfecte lijf. Een gemiste kans als je het mij vraagt. Er is zoveel meer.”

Ze vertelt open over haar reden om te sporten. Niet vanwege het creëren van het perfecte bikini lichaam waar social media wel toe lijkt aan te zetten, maar puur en alleen om gezond, fit en sterk te zijn én te blijven. Iets wat ik in mezelf herken. Sporten zie ik als iets fijns. Iets wat me helpt om beter in mijn vel te zitten, doordat ik me fitter, sterker en energieker voel als ik heb gesport. Maar niet omdat ik daardoor een maatje meer of minder heb. Natuurlijk, die resultaten zijn fijn, maar niet het doel. Het doel is plezier hebben, zoals Madelon zo mooi omschrijft: “Dat je met een smile op je gezicht je workout killt. Dat je het zweet laat gutsen en de energie laat stromen. Dat het schoonheidsideaal, het perfecte lijf of dat sixpack er helemaal niet toe doet. Omdat sporten je zoveel méér oplevert dan een bikini body!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *