Recept: Oats met aardbeien en noten

ANNEAU1989 oats aardbeien IIIk ontbijt niet elke ochtend met havermout, maar vaak genoeg om mezelf een #havermouttrutje te noemen. Pure havermoutpap is niet mijn favoriet, maar door de combi van fruit & noten met soms pindakaas of chocola on top maak ik het lekker. Vandaag een variant met aardbeien. Hoewel het aardbeien seizoen misschien over is, dit ontbijt is en blijft ontzettend lekker. Zeker met een pure Tony Chocolonely verrassing inside.

ANNEAU1989 oats aardbeien I ANNEAU1989 oats aardbeien III

Wat heb je nodig:
– havermout
– (ongezoete) amandelmelk
– aardbeien
– ongebrande en ongezouten noten
– kokosrasp
– stukje pure (70% cacao) Tony Chocolonely

Maak de havermoutpap klaar. Ik doe altijd wat havermout in kom, schenk er amandelmelk overheen en zet het bakje 1 a 2min in de magnetron. Was ondertussen de aardbeien en snijd deze in stukjes. Haal je warme havermoutpap uit de magnetron, roer even met een lepel door elkaar en leg een stukje Tony Chocolonely on top. Leg vervolgens de aardbeien hierboven op. Daarover de noten en maak het vervolgens af door er wat kokosrasp over heen te strooien.

De chocola smelt op de warme havermout, dus je kunt je voorstellen dat elke hap havermout met de combinatie van chocola, aardbeien en noten een waar feestje is op de vroege morgen. Misschien niet 100% gezond, wel enorm vullend waardoor je de rest van de dag vol energie zit.

Nog een ontbijt met aardbeien:

  • Chocolade mugcake met aardbeien – klik hier

ANNEAU1989 oats aardbeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *