My month: Oktober 2015

ANNEAU1989 favorite Hegi beach
Na twee weken waarin mijn prioriteit even ergens anders lag, eindelijk weer een avondje tikken. Laptop voor me, kop thee rechts van me, agenda links van me. Een kijk op oktober en omdat dat al weer even geleden is heb ik m’n mijn agenda bij de hand als overzicht. Van volle weken naar focus. Van november nog even terug naar oktober.

ANNEAU1989 strand I

Okt 2015

ANNEAU1989 oktober 2015 II

ANNEAU1989 oktober 2015 I

Als ik oktober moet samenvatten komt quality time als eerste in me op. De herfst is daar en hoewel ik een ontzettende koukleum ben, kan ik genieten van de frissere dagen. Sjaal om, dik vest aan, zonnebril op mijn hoofd. Oktober was nog heerlijk warm en had nog redelijk wat zonuren. Van binnen bij de houtkachel, naar buiten waar het met zonder jas nog steeds aangenaam was. Bomen die een warme gloed van rood, oranje, geel laten zien. De koude zee die met zonsondergang blauw, grijs en wit kleurt. De herfst maakt beide gewoon nog mooier. Ja, oktober was voor mij een bijzondere cozy maand. Ik richtte me op dingen die prioriteit moesten krijgen en vloog daardoor voor mijn gevoel van hot naar her. Niet van alles tegelijk, maar one thing at a time.

Aangezien ik me rijk mag rekenen met het feit dat ik de schoolvakanties zo goed als vrij kan zijn, genoot ik in oktober van een weekje (herfst)vakantie. Ideaal om dingen in zo’n week te plannen die voor mijn gevoel waren blijven liggen. Van huis cleanen tot weer eens een boek lezen met bijna iedere dag in de oven wel een nieuw recept. Van pompoenbrood tot een scala aan lekkere ontbijtjes, ik zorgde dat ik niets tekort kwam. Daarnaast voelde ik me als een kind zo blij tijdens een dagje Efteling en zette ik mezelf aan een start te maken met mijn nieuwe studie sportpsychologie. Maar nu ik dit type besef ik me dat het daar ook bij is gebleven. Ik maakte een start, maar heb sindsdien mijn studieboek niet meer aangeraakt. Puntje van aandacht voor november, maar nog even terug naar wat ik wel deed in oktober.

Het was een maand van focus. De eerste weken richtte ik me op veel behalve op mezelf, de laatste weken deed ik dit andersom. Doordeweeks focuste me onder andere even op mijn werk, omdat afgelopen weken voller waren dan de weken ervoor. Druk is een woord wat naar mijn idee niets zegt, een uitdaging qua timemanagement wel. Ik probeerde mijn dagen zo slim mogelijk te vullen, zodat ik ‘s avonds tijd over hield voor een kop thee, glas wijn, een dekentje en de bank. En zo waren sommige weekenden in oktober opeens ook last-minute leeg en ik kan je zeggen dat was zo fijn. Voor het eerst sinds lange tijd schoof ik dingen aan de kant, stapte ik als het ware uit mijn agenda en vulde ik mijn tijd met quality time. Ook wel me-time. Ik deed die dingen die ik wilde dat prioriteit kregen.

Een vrijdagavond in Rotterdam. Van vrijmibo op een verwarmd terras naar een pizza/pasta dilemma, naar rennen om de laatste trein te halen. ♥ Een middagje thuis gevuld met een paar uren op het strand. Wat houd ik toch van die plek. Uitgestrekt strand, oneindig uitkijken over zee en zeker met zonsondergang is er niets mooier. ♥ Weer eens een halve marathon lopen. ♥ Of gewoon even op een middag 17K wegtikken. ♥ En voelen dat dit eigenlijk heel gemakkelijk gaat. Geen verzuring, geen spierpijn; hoe fijn. ♥ Een baan hebben waarbij je de schoolvakanties vrij kunt zijn. ♥ Je als een kind zo blij voelen gedurende een dagje Efteling. ♥ Achtbanen. En dan plaatsnemen in de eerste rij karretjes. ♥ Zelf pepernoten bakken. ♥ En opeten. ♥ Met koffie. En warme chocomel. ♥ Nieuwe energie door een nieuwe studie. ♥ Vrijmibo op het bokbierfestival in de Beurs van Berlage tussen de grijze 50plus mannen. ♥ Thuis zijn en het gezellig maken. Kaarsen, LP, dekentje op de bank. ♥ Of juist samen bij familie zijn en je beseffen dat er geen mooier bezit is. ♥ Gewoon quality time omdat er eigenlijk niets fijner is. ♥ Hardlopen omdat het energie geeft. ♥ Soms eens nee zeggen omdat het energie geeft. ♥ Hegi die me dag in dag uit energie geeft. ♥ Van te voren heb ik soms geen zin, maar als ik eenmaal met Hegi buiten wandel of hardloop, doe ik niets liever. ♥ De juiste dingen loslaten en tegelijkertijd andere dingen vastpakken. ♥ Verlangen naar een citytrip. Kopenhagen, Londen of Berlijn. ♥ Of toch een weekendje Waddeneiland wat al te lang op de wishlist staat. ♥ Van oktober, herfst. Naar november, bijna winter. ♥ En dus al bijna december, weer een maand vol coziness. ♥

Nog meer favorieten van oktober:

  • Over donderdagavonden, thuiswerken en Hegi & Revvie – klik hier
  • Over zon, hardlopen, studie en blog – klik hier
  • Over lezen, kitchenskills en weekendinvullingen – klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *