Recept: Pompoenbrood

ANNEAU1989 pompoenbrood IIDe kou, wind en regen liet ik buiten, maar wat ik wel van de herfst in huis haalde was een pompoen. Ik zocht een recept op en kwam uit bij het amandel-pompoenbrood van Rens Kroes (Powerfood I). Ik gaf er mijn eigen draai aan en had in nog geen twee uur later een overheerlijke pompoenbrood voor me staan. Hét comfort food voor een relaxt dagje thuis. Ik smeerde wat honing op twee sneedjes pompoenbrood, maakte een kop thee en nestelde mezelf met een goed boek onder een dekentje op de bank. Een aanrader!

ANNEAU1989 pompoenbrood IIX ANNEAU1989 pompoenbrood X

Wat heb je nodig:
– 200gr pompoenblokjes
– 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
– 3 eieren
– 1 theelepel vanillesuiker
– 120gr volkorenmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel zeezout
– pompoenpitten

Verwarm de oven voor op 180graden. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en zet deze ongeveer 30 minuten in de oven. Haal de geroosterde pompoen uit de oven en doe deze in een kom. Voeg de eieren, vanillesuiker en gesmolten kokosolie toe en mix het geheel met een staafmixer (of in een blender). Doe in een andere kom de overige ingrediënten: het volkorenmeel, bakpoeder, kaneel, snufje zout en een handje pompoenpitten. Voeg vervolgens het pompoen-eimengsel toe en roer alle ingrediënten goed door elkaar met een gewone spatel. Giet het beslag in een (ingevette) cakevorm en strooi on top nog wat pompoenpitten ter versiering. Plaats de cakevorm in de oven en bak het in ongeveer 45 minuten gaar.

Tip: het brood zit vol van smaak, maar houd je van zoet, smeer dan bijv een laagje honing on top.

ANNEAU1989 pompoenbrood III

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *