FriYAY Favorites

ANNEAU1989 Annemieke IIWat was afgelopen week een relaxte week. Maar dan ook écht. Vaak vul ik mijn dagen zo in dat elk gaatje benut is. Ik ben fan van het afstrepen van to do-lijstjes en het vullen van mijn agenda. Hoewel ik er vaak aan heb gedacht mijn agenda van mijn Iphone te gebruiken, heeft de handgeschreven versie nog steeds mijn voorkeur. Ik vind het gewoon fijn om soms even door mijn agenda heen te bladeren en te zien wat allemaal komen gaat of juist achter me ligt. Toen ik dat vorige week deed kwam ik tot de ontdekking dat afgelopen week vrijwel nog leeg was. Ik was een weekje vrij en had ook nog niet veel andere afspraken staan, dus dat beloofde een week vol ruimte. En inderdaad, afgelopen week was zo’n weekje die je volledig doet opladen.

ANNEAU1989 Home I

Reading
Ik ben nooit het type geweest dat boek na boek las. Ik vind lezen leuk, maar kom er vaak niet toe. ‘s Avonds in bed nog even lezen? Nee, ik ga liever slapen. Op een lazy sunday met een dekentje op de bank en een goed boek? Nee, ik ga liever een rondje hardlopen. Tot ik afgelopen week tijd en ruimte vond om dat wel eens te doen. Ik las een boek in drie dagen uit en ben alweer begonnen aan een nieuw boek van dezelfde schrijver: Harlan Coben. Deze auteur heeft grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam staan en dat is geheel terecht. Ik werd van hoofdstuk naar hoofdstuk door het boek heen gezogen en dat gebeurd me niet vaak. En om het lezen nog aangenamer te maken bakte ik twee keer een portie kruidnoten. Dekentje op de bank, kop thee in mijn hand en kruidnoten naast me. Niets meer aan doen.

Bakery & Cooking Class
Ik haalde de herfst in huis met het bakken van een pompoenbrood. Ik gaf mijn eigen draai aan het recept voor amandel-pompoenbrood van Rens Kroes (Powerfood I) en bakte een brood als lunch. Verrassend lekker, zeker met een laagje honing on top. Daarnaast heb ik nog pompoen over waar ik pompoensoep van wil maken. Naast het bakken wil ik ook weer wat uitgebreider gaan koken, want wat is het toch leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Ik ben niet het type dat uren in de keuken wil staan na een werkdag, maar ik kan wel genieten van de gezelligheid in huis die het met zich mee brengt. Koken met een glas wijn naast me, LP op de platenspeler, kaarsen aan, kletsend de dag doornemen aan een gedekte tafel. Laat die donkere avonden maar komen.

ANNEAU1989 pompoenbrood I ANNEAU1989 pompoenbrood III ANNEAU1989 Rens Kroes Breakfast II

Efteling
Een idee waar we eerst om moesten lachen, bleek zo slecht nog niet te zijn. Ondanks de herfstvakantie viel de drukte in het park nog alles mee en was een wachtrij van 1u de max. Als een kind zo blij door het park heen wandelen en er moe en met schorre stem vandaan komen. De volwassenheid was ver te zoeken, zeker in de achtbanen, maar wat een geweldige dag.

Study
Waar ik vorige week nog goede voornemens had, kwam er deze week weinig van terecht. De planning ligt er nog niet, maar ik maakte wel een begin met studeren. En ik geef toe, dat is wennen. De inhoud vind ik echt heel interessant, maar het voelen van de studiedruk naast het werk is wel weer daar. Dus dat wordt even zoeken om hier een balans in te vinden. Zoals ik vorige week ook schreef: duidelijk voor mezelf hebben wat ik wanneer doe en wat (wanneer) prioriteit moet krijgen. It’s all about balance, tussen zowel werk, studie als social life.

ANNEAU1989 study

Weekend
Vanavond staat er een vrijmibo met vriendinnen in Amsterdam op de planning, morgen een feestje van een collega van mijn vriend en tussendoor vul ik mijn dag op zoals ik dat de afgelopen dagen ook deed. Kijken wat de dag me brengt, doen waar ik zin in heb. Want dat beviel me heel goed, fijner kon mijn vrije week niet zijn.

ANNEAU1989 wijn kaas I

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *