Food: Quinoa met appel, noten, dadels en kaneel

Quinoa Appel Easter ANNEAU1989Quinoa is hip. De naam alleen al ligt lekker in de mond, laat staan het product zelf. Ik gebruik regelmatig quinoa in salades, maar je kunt er ook goed mee ontbijten of lunchen. Voeg quinoa samen met fruit en noten en je hebt een voedzame, gezonde maaltijd. Dit recept van quinoa, appel met kaneel, dadels en noten is lekker voor zowel ontbijt als lunch.

Quinoa Appel ANNEAU1989 IIIVQuinoa Appel ANNEAU1989 I

Wat is quinoa precies?
Quinoa lijkt misschien op een graansoort, het is het niet. Maar ondanks dat het geen graan is, kan je het wel op die manier in de keuken gebruiken. Quinoa kun je prima als ontbijt, lunch of avondgerecht eten. Het is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E, mineralen, ijzer, kopen en magnesium en is daarmee een zowel voedzaam, als gezond. Quinoa geeft snel een verzadigd gevoel, waardoor je na een maaltijd minder snel geneigd bent om een tussendoortje te pakken. Win-win.

Wat heb je nodig:
– 75 gr quinoa
– appel
– dadels (hoe meer dadels, hoe zoeter)
– kaneel
– noten
– honing
– Optioneel: lijnzaad en bijenpollen

Kook de quinoa gaar (in de hoeveelheid water) zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen een appel en de dadels in kleine stukjes. Meng de gekookte quinoa met de appel en dadels en doe deze in een kom. Strooi er wat noten en superfoods (naar eigen smaak) overheen. Als finishing touch nog wat honing en kaneel on top en je maaltijd is klaar. Lekker als ontbijt en als lunch.

Meer ontbijtrecepten:
– Oats met wortel, noten en rozijnen – klik hier
– Oats met appel, kaneel & pitachenoten – klik hier

Quinoa Appel ANNEAU1989 II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *