1 jaar ANNEAU1989.com – over bloggen, status en succes

ANNEAU1989 BlogYAY! Vandaag is ANNEAU1989.com precies één jaar online en daar ben ik best een beetje trots op. Trots op hoe mijn blog op dit moment leeft en trots op het plezier waarmee ik blog. Niet bloggen om het bloggen, maar schrijven om iets te delen en zodoende te vermenigvuldigen. In geluk, in creativiteit, in mind-set. Jaa, wat vind ik bloggen leuk en wel hierom.

Voor mijn gevoel zijn er de afgelopen jaren in no time heel veel blogs op het world wide web verschenen. Van beauty blogs tot travel blogs. Van health blogs tot blogs over running. Het hebben van een blog leek wel een hype en laat ik niet ontkennen dat ik daar met mijn (nog maar) 1 jaar oude blog leuk aan mee heb gedaan. Of eigenlijk doe, want ik blog natuurlijk nog steeds.

Omdat ik me met mijn blog in het online wereldje bevind ben ik me er ook meer in gaan interesseren. Een aantal blogs zijn booming en mogen zich social influencer noemen. Ze bereiken een groot publiek met zowel hun eigen blog als met hun social media kanalen en zijn hiermee interessant voor bedrijven en merken. Als ik naar mezelf kijk is mijn bereik nog maar mini. Natuurlijk waren een paar extra nullen leuk geweest, maar of dat me ook echt gelukkiger maakt?

Aan de ene kant denk ik jaa, omdat er niets fijner is dan waardering krijgen voor wat je doet. Maar als ik puur kijk naar het plezier en de voldoening wat bloggen me dan wellicht zou opleveren, denk ik niet dat dit zal verschillen van nu. Succes is ongetwijfeld groots, maar als de basis niet goed is hoe klein deze ook (nog) is, dan kan je toch nooit genieten van je succes?

Ik geef toe dat ik streef naar een bepaald succes wat ik wil behalen, maar dat is niet direct in mijn blog. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat ik mijn bereik niet wil vergroten, integendeel: volg jij me al via Instagram en oh, heb je mijn Facebook al geliked? Ik blog omdat ik het enorm leuk vind om te doen. Omdat het me voldoening geeft, me over dingen laat nadenken en het me aanzet tot ontwikkeling. Mijn blog zet me aan te streven naar succes in de dingen die ik doe. Bewust stappen willen zetten, voordat ik in een achtbaan stap. Niet iets doen naar aanleiding van succes, maar succes doordat ik doe wat ik het leukste vind om te doen. En dat is onder andere het maken van blogposts.

Dus vandaag vier ik één jaar ANNEAU1989.com en ik kijk uit naar het volgende. Waar ik dan sta, hoe mijn blog er dan uit ziet en wat ik precies doe dat weet ik nog niet, maar dat ik heel veel zin heb om te werken aan verandering, aan groei dat wel.

Lees ook:
ANNEAU1989.com vanaf het begin – klik hier
Tips voor je naam, domein en lay-out: klik hier

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *