Food: Oats met wortel, noten en rozijnen

Oats Wortel ANNEAU1989 IIIOntbijten met havermout is favoriet, omdat het gezond en heel voedzaam is. Daarnaast kan je eindeloos variëren, dus geen enkele ochtend hetzelfde ontbijt ook al is havermout je basis. Vandaag een variant met wortel, noten en rozijnen. Een klein beetje kaneel en lijnzaad on top en je hebt een heerlijk herfstontbijtje. De smaak van wortel is heerlijk zoet wat de combinatie met warme havermout heel verrassend maakt; een absolute aanrader.

Oats Wortel ANNEAU1989 I

Wat heb je nodig:
– havermout
– (ongezoete) amandelmelk
– (kant en klaar) geraspte wortel of een wortel in kleine stukjes snijden
– kaneel
– noten (bijv. hazelnoten)
– rozijnen
– Optioneel: lijnzaad

Leg als eerste een handje rozijnen in een glas water, zodat deze een beetje kunnen wellen. Doe vervolgens wat geraspte (of ik kleine stukjes gesneden) wortel in een kom en maak daarna de havermoutpap klaar. Ik doe de havermout in dezelfde kom als de wortel en schenk er amandelmelk overheen. Vervolgens zet ik de kom 1 a 2min in de magnetron.

Haal de kom met havermoutpap uit de magnetron en roer het geheel even door elkaar. Maak het vervolgens af met wat wortel en noten on top. Pak de rozijnen uit het water, laat deze uitlekken en leg deze er bovenop. Nog wat kaneel en lijnzaad er overheen en klaar. Eet smakelijk!

Ik gebruikte geraspte wortel om mee op te warmen in de havermout. Geraspte wortel warmt namelijk snel en goed warm. Ga je voor zelf gesneden wortel, snijd de blokjes wortel dan zo klein mogelijk. Hoe kleiner de wortel, hoe sneller deze zacht wordt door de opgewarmde havermout. Nog een voordeel van de kant en klare geraspte wortel is de tijdswinst. Dit ontbijt lijkt veel werk, maar is in no-time klaar en veel lekkerder dan een simpele boterham.

Meer havermout-ontbijt tips:
– Oats met appel, kaneel en pistachenoten – klik hier

Oats Wortel ANNEAU1989 II Oats Wortel ANNEAU1989 IVV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *