FriYAY Favorites

ANNEAU1989 Okt IWaar vorig week(end) het zonnetje nog heerlijk scheen en het buiten nog warm aan voelde, was het afgelopen week weer grauw en grijs buiten. Niet mijn favoriete herfstweer dus ik zorgde voor wat coziness. Van doordeweeks uiteten, avondje theater in Breda en vrijmiborrelen in Rotterdam tot home alone met hond en kat, productief thuiswerken en overuren van de oven.

Donderdagavonden
Als ik een avond doordeweeks moet aanwijzen waar ik naar uit kan kijken is het de donderdagavond. Avonden in het weekend zijn vaak gevuld, waardoor ik de donderdagavond vaak probeer vrij te houden. Met ‘s avonds Expeditie Robinson en later in het jaar Wie is de mol op TV kom ik de avond vaak door. Glas rode wijn in mijn hand en genieten van een relaxte luie avond op de bank. Of juist alvast het weekend gevoel oproepen door heerlijk uiteten en naar het theater te gaan. Vorige week donderdagavond spendeerde ik met mijn vriend in Breda en ging ik naar Bart van Loo & Eddy Et Les Vedettes. Houd je van Parijs, Franse muziek en theater, dan is dit een fijne avond uit.

Thuiswerken
Ik werkte een aantal dagen thuis, omdat mijn vriend afgelopen week de auto nodig had. Normaal gesproken werk ik op kantoor of op locatie, maar mijn agenda liet het deze week gelukkig toe om ook een aantal dagen vanuit huis te werken. Fijn maar ook afleidend, want dan vallen vaak de dingen op die je nog moet doen. Ik maakte elke dag een to do-lijstje en verdeelde de ochtend en middag in, zodat ik geen andere dingen ging doen dan werken onder werktijd. En dat beviel heel goed. Net zoals de mogelijkheid om iets te bakken tijdens het thuiswerken. Ik maakte ‘s ochtendsvroeg of ‘s middags in mijn lunchpauze iets klaar, zette dit in de oven en kon vervolgens aan het werk. Tip: werken met de geur van versgebakken cake is awesome.

Breakfast
Er zijn perioden dat ik met veel plezier in de keuken sta. Kookboeken doorbladeren, zoveel mogelijk nieuwe ingrediënten willen uitproberen en bijzondere recepten willen maken. Misschien wel gemerkt, maar ik zit momenteel in een periode waarin ik elke ochtend wel met iets anders ontbijt. Een goed ontbijt is nu eenmaal mijn favoriet en ik kan het iedereen aanraden er bewust wat meer tijd voor te nemen. Maak je ontbijt de avond van te voren klaar of sta ‘s ochtends iets eerder op. Een goed, maar bovenal super lekker ontbijt maakt echt mijn dag.

Sport
Afgelopen weekend was het met zon, weinig wind en een kleine 20graden echt een ideaal nazomer dagje. Weekendplannen veranderden waardoor ik zaterdagochtend spontaan besloot van Den Bosch naar Utrecht te fietsen. Racefiets check, wielren outfit check en gaan. Ik had me er op verkeken dat “even” 90K wielrennen best een heel eind is en daarnaast wilde ik het liefst zo min mogelijk pauzeren. Ik daagde mezelf uit om de rechttoe rechtaan stukken op snelheid te fietsen, wat ervoor zorgde dat ik na ruim 3u moe maar heel voldaan thuis aan kwam. Ik wilde het weekend eigenlijk ook nog een lange duurloop doen, maar die skipte ik en rende zondag met een kleine 7K mijn benen heerlijk los. Dinsdag deed ik alsnog een lange duurloop van 15K en ben daarmee klaar voor de 21K as zondag in Eindhoven. See you there?

Hegi & Revvie
Ik zou een boek over het leven van deze twee draken kunnen schrijven. Ik werkte afgelopen week veel thuis en zat daarbij uren achter mijn laptop aan de keukentafel. Je kunt je voorstellen dat dat natuurlijk niet werd gewaardeerd door deze twee. Ontzettend cozy, maar echt “rustig” thuiswerken is anders.

Een fijn burgerlijk weekje nu ik erop terug kijk. Tijd voor een weekendje van huis met familie, borrelen met vriendinnen en de halve marathon van Eindhoven. Week(end), bring it on!

Meer FriYAY Favorites – klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *