Food: Oats met appel, kaneel & pistachenoten

ANNEAU1989 apple oats IILekker ontbijten hoeft echt veel meer tijd te kosten dan het smeren van een boterham. Vaak is haast het argument om of het ontbijt over te slaan of een “smaakloze” boterham te eten. Zonde, want een goed ontbijt geeft je de energie voor de rest van de dag. Dit recept is in nog geen 10min klaar, stilt je lekkere trek omdat dit ontbijt op zichzelf al heel lekker is en het vult voor de rest van de ochtend.

ANNEAU1989 apple oats III ANNEAU1989 apple oats IX

Wat heb je nodig:
– havermout
– (ongezoete) amandelmelk
– halve appel
– kaneel
– pistache noten
– honing
– Optioneel: handjevol andere soort noten. Ik gebruikte ook pecannoten en amandelen.
– Optioneel: lijnzaad en bijenpollen

Maak de havermoutpap klaar. Ik doe altijd wat havermout in kom, schenk er amandelmelk overheen en zet het bakje 1 a 2min in de magnetron. Ondertussen snijd ik een appel in stukjes en pak ik alle andere benodigdheden. Als de havermout klaar is, roer ik de pap even door. Ik leg op de havermout de stukjes appel en strooi de pistachenoten er overheen. Vervolgens een klein beetje kaneel, lijnzaad en wat bijenpollen en ik maak het af door er wat honing overheen te druppelen.

Veel ingrediënten zijn optioneel. Je kunt de superfoods (lijnzaad en bijenpollen) natuurlijk weglaten. Ook de honing is geen must. Gewone amandelmelk is van zichzelf al zoet, dus dan is honing overbodig. Gebruik je ongezoete amandelmelk, dan is de combinatie van honing, kaneel en appel wel een aanrader. Gewoon variëren, net zoals met de soorten noten, elke ochtend weer een nieuwe poging.

ANNEAU1989 apple oats I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *