Career: Study Sport Psychology

Blog ANNEAU1989Een maand geleden schreef ik over het proces van actie naar reactie. Het idee om te delen hoe ik kom waar ik wil komen. Wat ik leer, waar ik tegenaan loop en welke stappen ik onbewust zet. Vanuit de oppervlakte de diepte in. Het is tijd voor een update, van een maand geleden naar nu. There is something new to tell you about.

Dat sport & health me enorm interesseren moge duidelijk zijn. Het liefst sport ik elke dag en ik ben me bewust van een ongezond voedingspatroon. In mijn ogen draait het om het hebben van een gezonde leefstijl om zodoende alles in balans te hebben. Fysiek, maar ook mentaal. 100% health bestaat niet, er naar streven wel. Doen wat goed doet voelen. En dat doe ik dan ook het liefst elke dag. Zowel op, tijdens als gedurende het werk wat ik doe, maar ook thuis in mijn eigen tijd.

De ambitieuze ideeën die ik heb sluiten hier op aan. Ik wil laten zien dat sport(kleding) fashionable is en hoort binnen een (life)style die je dagelijks op straat ziet. En daar wil ik nog aan toevoegen dat er zonder health geen fashion is en zonder fashion geen health. Wat ik daar precies mee bedoel en hoe ik dat vorm wil gaan geven komt later, ik wil me eerst focussen op groei. Groeien door te leren. Ik roep namelijk veel en vind het woord “ambitieus” leuk en irritant tegelijk als ik het terug lees. Irritatie in de zin van ongeduld, want het liefst wil ik dat het er is zoals ik het in mijn hoofd heb. Maar laat geduld nu net de essentie van groei zijn. Een baby is immers ook niet in no-time volwassen. Everything always takes time to grow. Dus, ik moet in kleine stapjes gaan denken en belangrijker nog: one thing at a time.

Op dit moment is dat de keuze voor een nieuwe studie. Een studie die qua inhoud volledig aansluit bij mijn wensen en ideeën ten aanzien van sport & health. Kennis opdoen waar ik zelf van groei, maar nog meer hoe ik kan leren anderen te laten groeien. De studie heet sportpsychology & mental coach en hoewel ik me met momenten af heb gevraagd hoe ik dat ga doen naast mijn job & social life, maak ik me daar op dit moment totaal geen zorgen meer om. Het gaat om die focus, doen wat goed doet voelen en je energie geeft. En laat ik daar als het om deze studie gaat totaal geen twijfels over hebben.

Lees ook:
– Career: Van actie tot reactie.
– Career: Failure is a faithful teacher
– Career: Decide – Commit – Succeed

Photo by Laura Bausch Photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *