Food: Chocolade bananenbrood

ANNEAU1989 chocolade bananenbrood healthDoorgaans probeer ik altijd wel op mijn voeding te letten, al mis ik regelmatig een afslag. Wijn en kaas zijn favoriet, maar eigenlijk zeg ik nergens geen nee op. Met de herfst voor de deur en truffelkruidnootjes in de supermarkt vergrijp ik me vaak genoeg aan verkeerde tussendoortjes. Al vind ik dat geen probleem, want het gaat in mijn ogen om die balans; het enige langstdurende dieet als je het mij vraagt. Door gezond te ontbijten, te lunchen en ‘s avonds een verantwoorde maaltijd klaar te maken, dan kan soms een tussendoortje er echt wel vanaf. Benieuwd hoe je gezond én lekker kunt ontbijten? Maak dit chocolade bananen brood. Wat naast een ontbijt, ook een lekker (verantwoord) tussendoortje is.

Wat heb je nodig:
– 4 eieren
– drie bananen
– 120gr havermout
– 2 eetlepels raw cacao

Warm een oven voor op 180graden. Doe alle ingrediënten in een kom en mix het geheel met een mixer door elkaar. Vet een cakevorm een beetje in en doe het beslag in de cakevorm. Zet de cake ongeveer 20 a 30 minuten in de oven. Tussendoor even kijken of de bovenkant mooi bruin wordt. Prik met een satéprikker in het brood en als je deze er droog uit kunt halen is ie klaar. Nog even af laten koelen. Ondertussen een kop koffie of thee zetten en eet smakelijk. Als ontbijt raad ik twee plakjes aan, als tussendoortje een.

Ook lekker: smeer een dun laagje pindakaas op het brood. Mmm.

Voor meer ontbijtrecepten; klik hier

ANNEAU1989 chocolade bananenbrood

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *