FriYAY Favorites

ANNEAU1989 September IIICan’t believe it is friday. Can’t believe it is weekend. Ik houd van mijn werk doordeweeks, maar ik kijk ook altijd uit naar het weekend vanwege de quality time die ik bewust probeer in te plannen. Met mijn vriend, vriendinnen, familie of juist een moment of me-time. Liefst met een glas wijn in de hand en good food even bewust stil staan bij wat voor leuks er doordeweeks aan me voorbij raast.

Autumn is coming
Ik zet het liefst de zomer op repeat, maar 365 dagen per jaar hetzelfde weer is ook maar saai. Het is tijd voor de herfst en ik ben er klaar voor. Ik kreeg met mijn verjaardag al een super cozy sjaal waar ik warm van word als ik er naar kijk en de eerste warme chocomel met speculaas, of nee truffelkruidnootjes nog beter, is alweer op en vraagt naar mee.

Afgelopen week reed ik ‘s ochtends vroeg naar mijn werk, genoot van de laaghangende felle zon en betrapte al een paar bomen op een rode, oranje gloed. Laat die blaadjes maar vallen, ik kijk er naar uit om er doorheen te struinen als ik Hegi uitlaat. Op naar de frisse herfst, of komen er nog een paar mooie nazomerdagen aan?

Never not tired
Regelmatig krijg ik de vraag “waar haal je de energie vandaan?”. Ik moet vaak het antwoord schuldig blijven, want het gaat vanzelf. Ik doe dingen die ik leuk vind en hoewel dat misschien met momenten wat veel is, het geeft me energie. Net zoals twee weken geleden. Ik pakte last-minute mijn koffer in, had ‘s avonds nog een feestje, om de volgende ochtend weer meer dan vroeg de wekker te zetten voor vier dagen Italië. Ik stapte moe het vliegtuig in, maar kreeg gedurende de vlucht enorm veel zin in de dagen die voor me lagen. Nieuwe indrukken en genieten van het feit weer voet op (voor mij nog) onbekende bodem te zetten. Als ik ergens energie van krijg, is dat het wel.

Daarnaast blijf ik never not running zeggen. Ik kan echt niet zonder. Na een werkdag moet ik me soms er wel toe zetten, maar ik weet dat het me enorm goed doet. Zelfs nu het buiten kouder, natter en eerder donker word trek ik mijn hardloopschoenen aan. En misschien nog wel makkelijker dan in de zomer, omdat ik de warme lange zomeravonden net zo lief met vrienden in het park of op het terras spendeer. Ik krijg met het herfstweer gewoon weer zin in lange duurlopen en dat komt goed uit, want over twee weken loop ik de halve marathon in Eindhoven dus die trainingskm’s moeten nog even omhoog.

Hegi
Ze zeggen wel eens dat een hond op zijn baas gaat lijken, toch? Nu herken ik mezelf niet echt in Hegi terug, maar ik geef toe dat hij eigenschappen heeft die aardig in de buurt komen. Zo is Hegi zijn energie onuitputtelijk, is hardlopen zijn favoriete bezigheid en deinst hij niet snel ergens voor terug. Ik zie wat dat betreft een gemeenschappelijke eigenschap van #nevernottired en #nevernotrunning

YAY for new things
Ik houd ervan om mensen blij te maken door iets te geven, in wat voor vorm dan ook. Een glimlach, een bedankje zowel verbaal als non-verbaal geeft me altijd heel veel voldoening. Afgelopen week was zo’n week waarin ik meerdere keren dit happy-gevoel (terug) kreeg en zie dat altijd als een win-win: een ander blij, ik blij. ♥ Maar ik geef toe, zelf iets krijgen is ook leuk. Al is krijgen een groot woord als je zelf je online winkelwagentje vol gooit. ;-) Een Adidas bestelling is on his way, YAY. ♥ Ik was al enige tijd mijn favoriete tight kwijt. Nadat ik eens goed zocht tussen mijn steeds groter wordende stapel sportkleding vond ik hem, wat maakte dat ik meteen mijn yoga matje uitrolde voor een lesje thuis. Dit was echt eeuwen geleden dat ik dat voor het laatst deed, maar nam me meteen voor dit weer vaker te doen. ♥ Net zoals een WOD (workout of the day) at home. Met een eigen boksbal aan het plafond is het niet moeilijk om thuis wat aan krachttraining te doen, nu nog een keer mezelf hiertoe aanzetten. Note to self. ♥ Autopech is zacht gezegd niet zo YAY. Wachten met goede koffie, leuke magazines en vriendelijke automonteurs is beter. ♥ Vier dagen Italië voelde als een week. Langer zelfs. Zo fijn om er even tussen uit te zijn terwijl het aanvoelde alsof ik weken was weggeweest. Blogpost is in de maak. Net zoals die van Sevilla maanden geleden. Gevalletje first things first. ♥ Over veel dingen tegelijk (willen) doen gesproken, het wordt tijd voor one thing at a time en daarover snel ook meer. Iets met focus, iets met loslaten en iets met een gas erop. ♥ Tot zover dit onsamenhangende blogje met een update van alles wat. Op naar het weekend. Vanavond uiteten met het Losse Veter running team, morgen een dag met vriendinnen naar Breda en zondag maar eens een lazy sunday inplannen, of toch maar die duurloop van 17K?

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *