FriYAY Favorites – Weekend full of friends

Peace Love HappinessEnkele maanden geleden ontstond er een plan: niet tussendoor een avond met vriendinnen, maar een heel weekend vol. Ik heb mijn tas gepakt en bevind me dit weekend in België met acht vriendinnen. Een enorm huis, een goede weersvoorspelling, the middle of nowhere, geen programma: sportief afwisselen met niets doen, too much food, wine & cosiness. I’m finally on my way!

Friends
♥ Begin juni ging ik ook met vriendinnen een weekend weg, toen naar Sevilla. Deze vriendinnen kende ik van mijn studententijd in Tilburg. Dit weekend spendeer ik met mijn oude hockeyteam met wie ik jaar in jaar uit heb gehockeyd vroeger. We kennen elkaar van de F-jes en hopten samen van het C-team, naar het B-team, A-team om vervolgens gezamenlijk in de Dames uit te komen. Toen iedereen ging studeren en uit huis ging wonen volgden de opzeggingen elkaar op, maar we zijn als “team” nooit uiteen gevallen. ♥ Friends are people you don’t need to talk every single day. Hoewel we elkaar bijna dagelijks “spreken” (handig die groeps Whatsapp), lukt het niet om elkaar elke week te zien. We wonen inmiddels verspreid over NL en dat maakt het soms een gepuzzel om af te spreken. ♥ But when you see eachother, it’s as you’d never stopped talking. Voor menig vrouw herkenbaar, voor menig man een raadsel, maar we kunnen uren vullen met gesprekken over niets. ♥ Nothing compares to the stomach ache you get from laughing with your best friends.

Fijn
♥ Een waterval aan Whatsapp berichten: lees een enthousiaste choas op de groeps Whatsapp. ♥ Denkt de een dit, zegt de ander dat. ♥ Stappen samen gaat nooit vervelen. Altijd ergens anders. Altijd mooi. ♥ Ik nooit meer Annemieke word genoemd, omdat ik gewoon Gerrie heet. ♥ We elkaars familie ook goed kennen. ♥ Zo ook alle ouders die elkaar ook (nog) kennen van de vele uurtjes langs de zijlijn. ♥ We allemaal houden van sport(en). ♥ We vaak uren voor de TV liggen om sport te kijken. Van schaatsen, tot voetbal, tot hockey, tot curling. ♥ Ieder zo zijn eigenaardige kenmerken heeft waar we elkaar mee kutten. ♥ T’s staat voor Tanga’s, omdat onze trainingsbroeken die we gesponsord hadden gekregen heel laag waren. Voor ons irritant, voor onze trainer interessant. ♥ We een keer gevolgd zijn door een cameraploeg tijdens een avond stappen. T’s live on television, jawel. ♥ Slechte verhalen over hockeytoernooien niet waar zijn. ♥ We ooit een magnetron hebben (om)gebouwd naar “meter bier”. ♥ De weersverachting voor komend weekend. ♥ Gewoon. Deze vriendinnen, dit weekend; hoe fijn!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *