Career: Actie <--> Reactie

IMG_6299Twee weken geleden gaf ik inzicht in een idee waar ik mee rond loop. Ik geef toe dat mijn beschrijving gedetailleerder had gekund, maar het gaat er in mijn ogen (nog) niet om wat het idee is, maar hoe ik daar kom. Details zijn onderdeel van een businessplan en geloof me, that’s no rocket science. Interessanter vind ik de weg naar mijn besluiten. Delen hoe ik kom waar ik wil komen: laten zien dat sport(kleding) fashionable is en hoort binnen een (life)style die je dagelijks op straat ziet. Het idee is om dit proces op te schrijven; wat kom ik tegen, waar loop ik tegenaan en welke stappen zet ik onbewust. Van champagne tot shit momenten. Van actie tot reactie.

Actie
Exacte vakken zijn geen favoriet, dus ik houd het graag zo simpel mogelijk. Ik zie het zo: alles wat ik doe, schrijf ik op. Van notes tot het schrijven van een blogpost waarin ik terug kijk naar de dingen die ik heb ondernomen. Elke actie zorgt namelijk voor een reactie, positief danwel negatief. Ik ben er van overtuigd dat het schrijven me bewust(er) maakt van mijn acties en dat is stap één, want reacties komen daarna vanzelf.

Reactie
In mijn ogen bestaat er geen toeval en kun je geen geluk hebben. You have to for work it. Als je wilt scoren moet je niet alleen maar richten en schieten, er bestaat ook nog zoiets als een opbouw, een tactiek, doorzettingsvermogen en last but not least (samen)spelen. Er valt niet “opeens” een doelpunt, daar zijn verschillende acties voor nodig. En zo zie ik het ook. Acties die ik onderneem leveren me reacties op. Hoe die er uit zien en wat ze me opleveren, schrijf ik op. Om zodoende een balletje in beweging te brengen, in beweging te houden en op den duur natuurlijk de bal a la Robin van Persie binnen te koppen. ;-)

Maar, action speaks louder than words. Nu doen. Komende tijd houd ik me bezig met het why, how & what als onderdeel van een businessplan; ik wissel brainstormsessie af met uren tikken in een document en plan hier en daar een actie in om reactie te krijgen. Here we go!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *