Travel tips: Curaçao

ANNEAU1989 Curacao IVIVBikini, slippers en een strandtas, meer heb je eigenlijk niet nodig aangezien zon, zee en strand de voornaamste ingrediënten van het eiland zijn. Toch is er meer te doen. En die combinatie maakte mijn tijd op Curaçao ook zo compleet. ‘s Ochtends in de auto met open ramen het eiland over, ‘s middags mijn handdoek neerleggen op de meest prachtige stranden zoals je ze in reisbrochures tegenkomt, om ‘s avonds op zoek te gaan naar de heerlijkste restaurants. Ik geef je mijn tips voor hotspots to visit, things to do & food to eat.

ANEAU1989 Curacao I ANNEAU1989 Curacao C ANNEAU1989 Curacao IV ANNEAU1989 Curacao IVI ANNEAU1989 Curacao IVV ANNEAU1989 Curacao IVVI ANNEAU1989 Curacao V
CuracaoHuur een auto
Ook als je van plan bent om je hele vakantie niet van je handdoek af te komen, is het huren van een auto een aanrader. Al toerend over het eiland kom je op de mooiste plekken. De ene dag lig je aan een groot druk strand waar je bediend wordt met heerlijke hapjes en drankjes. De volgende dag rijd je naar een kleine baai zoals Kleine of Grote Knip, waar je geniet van vers fruit die je zelf hebt meegebracht. Het uitzicht bij een (privé) baai zijn dit keer geen tientallen ligbedden, maar glinsterend helderblauw water.

Boodschappen doen bij de Albert Heijn
Een auto is direct handig als je zelf af en toe boodschappen wilt doen. Het is een rare gewaarwording, maar voel je even thuis in NL als je de AH in stapt. Koop de ingrediënten voor een dagje strand en neem deze mee als je doorrijdt naar de mooiste verlaten stranden even verderop.

Dagje zwemmen bij het Renaissance Resort in Willemstad
Curaçao kent ongelofelijk veel paradijselijke plekken. Net zoals het Renaissance Resort in Willemstad. Op aanraden verbleven we er een dag aan zee, op het strand en zochten afkoeling in het zwembad. Het zwembad gevuld met zeewater ligt op enkele meters boven de zee. Als je op de rand hangt, hoor je onder je de golven van de zee tegen de rotsen aan ketsen terwijl je over de azuurblauwe Caribische zee uitkijkt. Heb je geluk, dan ligt er rechts van je een enorm cruiseschip die je doet fantaseren hoe het is om daar eens mee mee te varen. Oh, en voor ik het vergeet, je ligt gewoon op een heerlijk strandbedje, kunt met je voeten in het zandstrand en hebt de luxe van een bediening van heerlijk hapjes en ijskoude drankjes. De entree heeft wel een “paradijselijk” prijsje, maar het is het zeker waard.

Met de auto door het Christoffel Park
Heb je een auto gehuurd, rijdt dan zeker een route door het Christoffel Park. De route brengt je op waanzinnige uitkijkpunten en laat je ervaren dat Curaçao meer heeft dan alleen maar palmbomen en een wit strand. Ruige natuur om je heen waar je (op een goed begaanbare weg) tussendoor rijdt en hier en daar een grote leguaan die voor je de weg over steekt. Je kunt kiezen uit meerdere routes, maar ik raad je de route aan richting/langs de zee. Stap uit bij het uitkijkpunt, volg het pad en kom op een verlaten stukje strand. Even waan je je in Expeditie Robinson. Als je verder loopt, kom je op een plek waar de golven met hard geweld tegen de rotsen slaan. Indrukwekkend om te zien en tegelijkertijd heerlijk verkoelend.

Eten bij de Gourverneur
Wil je wat anders dan dineren aan het strand, schuif dan een keer aan bij de Gouverneur. Niet met je voeten in het zand, maar dineren aan een net opgemaakte tafel. Het personeel verwelkomt je vriendelijk, schenkt je een glas wijn in terwijl jij de kaart bestudeerd met zowel bekende als onbekende gerechten. Het restaurant speelt op vele behoeften in en serveert naast vlees en vis gerechten, ook salades, vegetarische en glutenvrije maaltijden. Het is er bijna altijd druk, dus reserveren is aan te raden. Al is het ook niet vervelend om even te wachten tot er een plekje vrij is op hun terras met een cocktail in je hand.

Cocktails en sushi bij St Tropez Ocean Club
Over cocktails gesproken, eigenlijk is er maar een plek waar je deze goed kunt drinken. Zo begonnen wij een keer een avond met cocktails aan de bar en eindigde aan een tafel met de lekkerste sushi van het eiland. Kortom, St Tropez Ocean Club is dé plek als je van luxe houdt. Reserveer voor overdag een ligbedje aan hun prachtige zwembad met uitzicht op zee, om je ‘s avonds te verplaatsen naar hun restaurant waar het zeewater onder je tegen de rotsen ketst. Je kunt er dineren met ondergaande zon, je hebt er de beste cocktails op de kaart staan en alleen al voor de sushi zou ik terug willen vliegen naar Curaçao.

Varen op zeiljacht Insulinde
Hoewel we menig uurtje horizontaal op een strandbedje hebben gespendeerd, hebben we ook heel wat uren in de zee gelegen. Duikbril op, snorkel mee en zwemmen maar. Langs de kust kun je al prachtig gekleurde vissen spotten, maar dit is niets in vergelijking met de plek waar het zeilschip de Insulinde je mee naar toeneemt. Je springt vanaf de boot (met instructeur) en zwemt een stuk langs de kustlijn naar een oud scheepswrak waar zich honderden vissen schuil houden. Van groot naar klein, van gekleurd naar (on)opvallend. Vervolgens stap je weer op het zeilschip, welke door vaart naar een klein strandje om daar enkele uren voor anker te liggen. Je mag je eigen weg gaan door te gaan zwemmen, op het strand te gaan liggen of op het dek op de boot te blijven liggen. Ik koos voor de laatste optie en genoot van de cocktails en hapjes die je op het schip kan bestellen. Aan het eind van de dag vaar je met ondergaande zon weer terug richting Willemstad en als je geluk hebt worden de zeilen gehesen.

Vers gevangen vis en vers fruit op de markt in Willemstad
Ik houd van de chaotische sfeer op markten. Kleurrijke, overvolle kramen vol fruit, de enthousiaste mensen, het heeft iets gezelligs. Links van de markt liggen de vissersboten aan de kade en rechts liggen al hun goederen uitgestald. Koop er vers fruit voor een prikkie en neem deze mee naar het strand. Niets fijner dan op je handdoek genieten van een vitamin sea.

Where to stay
Al eerder schreef ik een bogpost met tips over Willemstad & Pietermaai. Ik verbleef bij Pietermaai Apartments. Dit appartement lag niet direct aan het strand, maar wel op loopafstand van restaurants als de Gouverneur en St Tropez Ocean club. Pietermaai Apartments heeft een (klein) zwembad. Maar wil je liever een duik in de zee, dan pak je een taxi en sta je in nog geen 10min met je voeten in het zand.

Meer travel tips over Curaçao vind je hier

ANNEAU1989 Curacao IVII

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *