FriYAY Favorites

ANNEAU1989 AugustusIt’s friday en dat betekent bijna weekend, (bijna) vrijmiborrelen, bijna jarig. YAY! Ik werk zoveel mogelijk werk weg zodat het weekend meer dan vrij voelt. Iets waar ik enorm naar uit kijk, al voelen de dagen doordeweeks ook als “vrij”. Ik voel me vrij in mijn baan, in mijn ontwikkeling en in de dingen die ik er naast doe. Overdag on the job, ‘s avonds vullen met andere dingen die me energie geven. Op zoek gaan naar die balans én die steeds vaker vinden. Wat ik leuk vind doe ik, plan ik in, of creëer ik en wat ik niet leuk vind laat ik gaan, laat ik los, laat ik voor wat het is. Niets meer, niets minder. Juist die balans voelt zo ontzettend vrij. Maar van vrij voelen, naar vrijdag, naar mijn FriYAY Favorites.

ANNEAU1989 Augustus I

Kitesurfen
Nooit geweten dat ik dit zo leuk zou vinden. En ook niet dat het zo moeilijk zou zijn. Ik dacht dat ik na drie lessen wel op een board met mijn kite hoog in de lucht zou rond varen, maar helaas. Al stond ik aan het eind van les 3 wel op mijn board met behulp van mijn vlieger en had ik deze geheel onder controle. En dat is al heel wat als je je bedenkt dat ik menig keer door de lucht ben gevlogen of door het water ben getrokken. Oefening baart kunst; hopelijk binnenkort meer uren op het water.

Sup & Juice club
Van de ene watersport, naar de andere: suppen. Ook iets totaal nieuws. Toen ik las dat Lin een Sup & Juice Club ging organiseren, leek me dit een mooie kans. Toen ik me aanmeldde zag ik een warme zomeravond met (ondergaande) zon voor me, maar in werkelijkheid zag dat er anders uit. Afgelopen dinsdag liet de zomer zich niet zien, maar ook zonder zon is suppen super. In samenwerking met Sup Hub Rotterdam organiseerde Lin deze avond. Twee instructeurs namen ons vol enthousiasme mee het water in. Het begin had ik nog wat knikkende knieën (ik geef de kou de schuld), maar dit werd al snel beter. Suppen is fun, met of zonder zonnig zomers weer.

Workout: Progressie Ja / Nee
Afgelopen week ging ik naar de sportschool voor een check. Een soort bodyscan waarbij mijn gewicht, vet- en spiermassa werd gemeten. Tevens werd een vergelijking gemaakt met ruim twee maanden geleden om te zien hoeveel progressie ik had gemaakt. Tot mijn verbazing had ik geen progressie gemaakt. BAM. Met weken waarin ik 2-3 keer in de sportschool kwam, was ik er bijna zeker van dat ik sterker was geworden, maar nee. Mijn spiermassa is gelijk gebleven. Mijn gewicht en vetmassa zelfs iets toegenomen. Oops. Confronterend? Ja. Vervelend? Tsja. Mijn graadmeter is hoe ik me voel. En dat is OK; goed en gezond. Al geef ik wel toe dat deze meting een drive is voor een ander trainingsschema, waarbij een ander voedingsschema misschien ook niet verkeerd is. ;-)

Tonijn salade
Soms elke dag, maar zeker iedere week staat deze salade op tafel. Wat begon als een spontaan idee in de supermarkt, is de meest lekkere salade die ik op dit moment ken. Simpel, in no-time klaar en écht heel lekker. De ingrediënten: zakje sla, blikje tonijn in olie, zwarte olijven, gedroogde tomaten in olie, feta kaas, komkommer, couscous en zaden & pitjes. Om het jezelf makkelijk te maken: koop de zwarte olijven en gedroogde tomaten al in stukjes/reepjes. Wat betreft het recept: Zet het water op, breng dit aan de kook en doe de couscous in het water als het water kookt (water wel direct van het vuur af halen als het heeft gekookt, anders koekt de couscous vast aan je pannetje). Doe de sla in een kom. Snijd de komkommer in blokjes. Doe de komkommer, stukjes olijven, reepjes gedroogde tomaten en feta blokjes ook in de kom met sla. Voeg de couscous toe. Voeg de tonijn toe (overige olie vooraf even weg laten lopen). Voeg de zaden & pitjes toe en hussel het geheel door elkaar. Beetje zout & peper; et voila. Simpel en heel smakelijk.

Sport: tips voor voeding en vocht
Als ik dan toch bezig ben met tips kunnen deze twee niet achterblijven. Al eerder deelde ik ze op mijn Facebook: laagje voor laagje vol goodness (zeker voor na het sporten) en je bidon vullen met lekker(der) water.

Eiwit-boost
Pak een glas. Doe wat noten onderop in het glas. Schep er vervolgens een lepel kwark op. Vervolgens een handje fruit en herhaal dit tot het glas gevuld is. Et voila.

Water
Vul je bidon met water, een takje munt en een paar schijfjes citroen. Even in de koelkast zetten, zodat je water goed koud wordt en niet vergeten mee te nemen als je gaat sporten. Jaloerse blikken in de sportschool gegarandeerd.

 

IMG_6682 (1)
Meer wekelijkse favorieten vind je hier

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *