Business tips of successful women

Horizon ANNEAU1989
Je focussen op dat ene punt op de horizon. Kansen niet alleen creëren, maar ze ook aangaan. Het bloed voelen kruipen waar het (nog) niet gaan kan. Het liefst drink ik elke dag koffie met mensen die hetzelfde voelen en klets ik uren eindeloos weg, maar met alleen koffie drinken kom je er niet. You have to work for it. Als ik ermee bezig ben voel ik mijn enthousiasme groeien, iets met een aanstekelijke werking en de drive voelen om de weg te willen belopen waar je hart ligt. Een van de spreekwoordelijke “sleutels” tot succes als ik vele ondernemers mag geloven, net zoals de volgende tips van inspirerende jonge, talentvolle en sophisticated Nederlandse business ladies.

Josh Veldhuizen – oprichtster en CEO van het fashion label JOSH V
– Ondernemen is prachtig, maar je moet er wel wat voor over hebben. Denk aan 100-urige werkweken, slapeloze nachten en een sociaal leven dat op hold staat. Toen ik net met mijn bedrijf was begonnen, was het alles behalve glamorous. Zo liep ik met mijn eerste collectie op hoge hakken door de sneeuw langs alle winkels om het aan de man te brengen. Het is echt keihard bikkelen. Maar als je ergens een passie voor hebt, is het ‘t allemaal waard!
– Van jongs af aan al weet ik dat je knetterhard moet werken om iets te bereiken. Van dromen is immers nog nooit iemand rijk geworden.
– Als ondernemer is elke dag anders. Saai is het nooit, een eigen bedrijf. Het zal altijd hard werken blijven.

Karlijn Visser – oprichster van Goodiebag Girl
– Winst maken is fantastisch natuurlijk maar om het vol te houden is je goed voelen over het werk dat je doet net zo belangrijk.
– Zorg voor fancy visitekaartjes en een gelikte website, vaak je eerste contactmomenten met een potentiële klant. Dat is in de beginfase in principe het enige dat je nodig hebt. Niemand hoeft te weten dat je met je bedrijf nog op een studentenkamer drie hoog achter zit. Ondernemen is vervolgens gewoon een kwestie van doen. Wat is immers het ergste wat je kan overkomen? Je kan op je bek gaan, so what. Door vallen en opstaan leer je. Natuurlijk gaat er weleens iets mis. Dan is het belangrijk hoe je dit oplost. Een ontevreden klant kan namelijk weleens je beste promoter worden. Ga er verder vooral zoveel mogelijk op uit en ontmoet nieuwe mensen. Neem van deze voormalige partygirl nr1. aan: een goed netwerk levert je zo ontzettend veel op! Het zal in mijn geval niet de eerste keer zijn dat een samenwerking de uitkomst is van een avondje in de kroonluchters hangen.

Sarah Lingg – founder & creative director van TOV Essentials
– Inspiratie voor nieuwe ontwerpen haal ik uit alles wat ik in mijn leven doe, ik heb dan ook nog altijd dat kladblok, een potlood en een gum bij me.
– Al dat zakelijke succes is natuurlijk niets waard als je het privé niet op orde hebt. Uiteindelijk is er geen standaard recept voor geluk, succes of het perfecte moederschap. Het enige wat je kunt doen is de beste versie van jezelf zijn en van het leven genieten!

Xelly Cabau van Kasbergen – visagist van vele BN’ers
– Ik stelde een hoop vragen en verzamelde zoveel mogelijk tips & tricks.
– Voor succes moet je keihard werken, een hoop ervaring opdoen, laten zien wat je kunt, geloven in jezelf, duidelijke keuzes maken en daar sterk voor uit komen. Hoe sterker je in je schoenen staat hoe meer dat door een ieder geaccepteerd wordt en hoe veiliger mensen zich bij je voelen.
– Ken je dat cliché ‘als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’?
– Ik geloof dat als je iets echt graag wilt, je er onderbewust ook naartoe werkt.

Hanna Verboom – actrice en sociaal ondernemer; oprichtster van GET IT DONE en Cinetree
– Iets doen vanuit een hele sterke motivatie, omdat je ergens in gelooft. Ergens in geloven en daar vervolgens ook daadwerkelijk iets mee doen.
– Ik geloof dat als je écht iets wilt en er helemaal voor gaat, het je ook lukt.
–  Voor mij was het belangrijkste criterium het vertrouwen in dit concept. We zijn dit samen aan het opbouwen omdat we er echt in geloven. Zonder een flinke dosis bevlogenheid krijgen we het niet voor mekaar met z’n allen.

Patricia Bruens – oprichster van PR bureau Triangle PR
– Stilstand is in mijn ogen achteruitgang.
– Een eigen onderneming is zeker niet alleen maar zaligmakend, je moet een dikke huid en een lange adem hebben. Je leeft constant in onzekerheid.
– Als je een eigen onderneming hebt, moet je er voor waken dat je je passie niet verliest doordat je constant bezig bent met allerlei randwerkzaamheden.

Kim Brouns – startte haar eigen T-shirtlijn OKE by me
– ‘If you can’t find what you’re looking for, create it yourself!’
– Je kunt nog zo’n mooi product hebben, als mensen je merk niet kennen, gaan ze je online ook echt niet vinden.
– Ik ben op zoek gegaan naar ambassadrices; Bekende Nederlandse vrouwen die qua doelgroep goed bij mijn label pasten, affiniteit hadden met mijn kleding en het graag wilden dragen.
– Eerlijk is eerlijk, zo’n droom is hard werken. En naast tijd moet je ook een hoop geld investeren.

Linda Botter – oprichster van het bedrijf MaisonPR
– Ik heb van hen geleerd dat de beste ondernemer de ondernemer is die niet twijfelt. Heb je een goed idee, dan moet je er gewoon voor gaan. Ook als mensen in je omgeving beren op de weg zien. Crisis? So what! Bedenk wat het allerergste is wat je kan overkomen. Nou, dat valt eigenlijk altijd wel mee. Dus wat houdt je tegen?
– Ons motto: al moeten we voor de deur liggen bij merk X, we houden het net zo lang vol tot ze in ieder geval onze presentatie hebben gezien. Al krijg je 9 keer een nee, het gaat om die 10de klant die ja zegt.
– Ik denk dat de enige manier om een goede onderneming op te zetten is dat je plezier hebt in je werk. Wanneer je plezier hebt in je werk straal je dat ook uit naar je klanten en krijg je veel meer voor elkaar. En naast plezier is het ook gewoon keihard werken natuurlijk. Soms een uur langer, soms een avond of een weekend langer. Ouderwets hard rennen voor de klant dus. Maar wel met een smile op je gezicht! Ik zeg in tijden van stress en deadlines altijd tegen mijn team: rustig doorademen, het wordt vanzelf een keer avond. Zo’n heerlijk relativerende uitspraak die ik ooit eens heb opgepikt bij een klant.
– Alles wat je bedenkt, kun je gewoon doen. Niet lullen maar poetsen! Maar ook: Practice wat you preach. Oftewel: wees geen loodgieter met lekkende kranen.
Bron: Lifestyle NWS

Iets wat ik zelf vaak herhaal is: “niet denken, maar doen”. Ik doe research, schrijf dingen op, streep dingen door, werk dingen uit, maar zet nog niet altijd de stap het ook daadwerkelijk te doen. De reden kan zijn dat ik meerdere ideeën heb en geen keuze wil maken. Ik zie in veel iets, maar als ik hierin blijf hangen, blijft het bij niets. Een inzicht wat ik door de jaren heen heb verkregen, wat me soms heeft gefrustreerd, maar soms ook rust gaf omdat het (weer) een les is die ik over mezelf leerde. Ik denk dat je jezelf en je eigenschappen moet kennen voor je bepaalde keuzes maakt, zodat je elke keuze die je daarop volgend moet maken (voor jezelf en de plannen en ideeën die je hebt) weet te onderbouwen. Tussen iets daadwerkelijk willen en doen zit een grote afstand die je zelf moet overbruggen. Niet onmogelijk, maar het vergt wel bepaalde eigenschappen en het is noodzakelijk dat je weet dat je die bezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *