Running tips: 7x hittebestendig

IMG_6355
Als het gaat om ideale loopomstandigheden kies ik voor droog, bewolkt en fris qua temperatuur. Maar helaas, niets is zo veranderlijk als het weer. Als ik een training heb gepland, kan niets me tegenhouden. Dus warm of koud, droog of regen, I don’t care; ik ga gewoon. Zo ga ik in de winter niet naar buiten zonder handschoenen en ben ik me in de zomer heel bewust van mijn vochtinname. Maar dat is niet het enige. Hierbij 7x tips om op een warme zomerdag wél (verantwoord) te gaan hardlopen.

  • Neem drinken mee voor onderweg. Je zweet veel en dat moet je op tijd aanvullen. Je kunt voor je gaat hardlopen en bij het thuiskomen veel drinken, maar als je onderweg merkt dat je erge dorst hebt ben je te laat. Hegi drinkt gerust wat water uit de sloot, maar daar bedank ik voor. Ik neem liever mijn eigen flesje water mee. Of een tip: neem wat geld mee, zodat als je onderweg langs een supermarkt of tankstation komt, je wat drinken of een waterijsje kunt kopen.
  • Wil je snel bruin(er) worden? Ga ‘s middags hardlopen met de felle zon op je huid. OK, dit is wel tegen alle gezondheidsadviezen in, maar het bruin worden gaat wel 2x zo snel. Smeer je van te voren wel (tijdig) in met zonnebrand factor ik-wil-bruin-worden-ipv-verbranden.
  • Stippel je route zo uit dat je verzekerd bent van wat verkoelende wind. Denk aan een uitgestrekt strand, dwars door de polder of langs een grote plas. Kan je na je run ter afkoeling nog even in het water springen.
  • Waar het in de winter goed is om met laagjes te werken om je warmte vast te houden, moet je in de zomer zorgen dat je je warmte kwijt kunt. Trek je sexy shorts & top maar uit de kast.
  • Het liefst loop ik zonder, maar als de zon echt vol op mijn hoofd schijnt weet ik dat een petje een must is. Dit om een oververhit bonkend hoofd na mijn run te voorkomen. Een zonnebril kan ook helpen. Al vind ik het persoonlijk een no-go om met een modieuze Ray-Ban op te gaan hardlopen. Een sportief modelletje is beter. Shinen doe je op het strand, niet als je sweaty van het sporten bent.
  • Neem na het hardlopen een koude douche. Ben je zo weer afgekoeld.
  • En bedenk je; na een run een runnershigh. Je ligt echt veel fijner op je handdoek in de zon lui te wezen als je weet dat je je workout er al op hebt zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *