Travel: 8x Speciale spa’s

Travel ANNEAU1989 SpaRegelmatig verlies ik de tijd als ik op het world wide web op zoek ga naar goede artikelen, leuke blogs of grappige weetjes. Als het om sport & health ga ben ik meer van de inhoud, maar als het om travel gaat laat ik me graag meenemen door de foto’s. Net zoals laatst gebeurde bij twee posts over spa’s; de een nog specialer dan de ander. Van “jaaa”, naar “neee”.

3x Jaaa
Een paradijselijke ziekenhuis? Het kan. Bij het Spa Chiva Som Internationaal Health Resort in Thailand kun je voor maarliefst 200 verschillende behandelingen terecht. En denk daarbij niet alleen aan wellness behandelingen. Voor een consult aan de dokter, voedingsdeskundige of fysiotherapeut ben je hier ook op het juiste adres.

Spa spa-chiva-som-889

Wil je in het reine komen met jezelf? Dat kan maar al te goed in het Wellness Spa Como Shambala Estate op Bali, Indonesië. Je maakt met een dokter een behandelplan, weet zodoende waar je aan toe bent om je vervolgens volledig over te geven. Je ogen dicht doen om te ontspannen is eigenlijk zonde, want het uitzicht kan niet mooier.

Spa spa-como-shambala-estate-893

Iets dichterbij huis vind je het Spa The Chedi hotel in Andermatt, Zwitserland. Door het glazen dak kun je zowel in de winter, als in de zomer genieten van een strakblauwe hemel boven je. Een rustgevende plek, tussen reusachtige bergen.

Spa spa-the-chedi-892

5x Neee
Slangenmassage
Massage? Yes, please. Maar of je dit ook zegt als deze massage met slangen is, vraag ik me af. In Israël en Indonesië is het normaal om de handen te ontzien en een paar slangen op je rug los te laten die het “ontspannende” werk doen.

Cactusmassage
Van slangen naar cactussen, ik weet niet wat ik liever zou hebben. Gelukkig lig je bij deze vorm van masseren niet op of onder een stekelrijke cactus, maar wordt het schuim afkomstig van cactusbloemen in je huid gewreven. Dat klinkt een stuk beter dan een (pijnlijke) massage met cactusnaalden (of met slangen), toch?

Slakkengezichtsmasker
Wij vrouwen zorgen graag goed voor onze huid. Voor elk moment van de dag wel een andere crème om rimpels zoveel mogelijk te voorkomen. Nu schijnt er een behandeling te zijn die veroudering van de huid tegengaat: slakkenslijm. Ik bedank liever en ben nog heel tevreden met mijn Nivea crème, maar voor de minder strakke velletjes wellicht een tip?

Baden in groene thee, rode wijn en saké.
In de spa’s in Yunessun, Japan worden verschillende mineralen toegevoegd aan de natuurlijke warm waterbronnen, waaronder groene thee en rode wijn. Als liefhebber van groene thee en rode wijn lijkt me dit wel wat.

Bierbad
Bier bruist en dat zal vast niet anders zijn in een bad vol bruisend bier. In Tsjechië is het mogelijk om je met een biertje in je hand te laten onderdompelen in een bierbad. Behandeling is wel zo dat je de volgende 12u niet mag douchen en de “bijzondere” werking het beste tot uiting komt als je dit elke maand doet. Goede reden voor een maandelijks wellness-dagje.

Bron: National Geographic Traveler
Raarste spa behandelingen
Beste hotelspa’s ter wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *