Even voorstellen: Hegi & Revvie

IMG_6418Hóé leuk zijn honden & katten? Precies, ze zijn leuk, lief, uiterst vermakelijk en super cute. Het is niet voor niets dat honden en katten filmpjes op YouTube zo vaak bekeken worden. En laat ik nou de gelukkige eigenaar zijn van beide. Eerst een kat genaamd Revvie, toen een hond genaamd Hegi (spreek uit als Heekie). Bij deze een kennismaking.

IMG_4926 (1) IMG_5725 IMG_6368

Sport

Revvie is liever lui dan moe. Hij is een meester in slapen en als hij dat niet doet, zit ie op zijn kattenbak of verplaatst ie zich door huis om een ander slaapwaardig plekje te vinden. Dit gaat alleen niet geheel ongestoord. Tussendoor wordt ie nog wel eens aangevallen door Hegi. Aangevallen in de zin van spelen, want elkaar kwaad doen, dat nooit. Daar zijn ze dan weer veel te goede vrienden voor. Hegi daarentegen is echt een koning in sporten. Zwemmen, hardlopen (zowel lange duurlopen als sprintjes trekken), hoogspringen, voetballen, hij kan het allemaal. Het liefst elke dag een combinatie van. Aan energie geen gebrek.

Health
Beide geven weinig om gezond eten. Eten is eten en het liefst zoveel en gevarieerd mogelijk. Het voer wat beide in hun bakje krijgen vinden ze OK, maar alles wat de baas eet oogt veel interessanter. Beide hebben inmiddels dan ook een “mag ik ook een hapje/likje/stukje?”-blik ontwikkeld, die niet altijd, maar wel vaak werkt. Ze komen dan ook niets te tekort als het om extra eten gaat.

Travel
Revvie kent een draagbox al van kleins af aan. Hij loopt er niet vanzelf in, maar tegenstribbelen en zijn nagels uitzetten om je tegen te houden doet ie niet. Vanaf toenmalig (studenten)huis werd ie nog wel eens een weekend of vakantie meegenomen naar (ouderlijk) huis om daar te logeren. Hij mocht dan (in zijn draagbox) op de bijrijdersstoel zitten en keek zijn ogen uit naar de bewegelijke wereld om hem heen. Soms kwam er een miauwtje van plezier of niet en soms sloot ie zijn ogen en sliep die de gehele reis. Eenmaal op plaats van bestemming voelt ie zich in no-time thuis en gaat ie bij vreemden op schoot liggen. Hij doet alsof hij de koning op zijn logeeradres is, afgewisseld met momenten waarop ie zich gedraagt als een kleine held op sokken.
Hegi is qua reizen een ander verhaal. Die heeft er een haat-liefde verhouding mee, soort hondenvliegangst. Tijdens het autorijden zelf lijkt ie nergens last van te hebben, maar we moeten hem in de auto tillen om mee te gaan. Waar die dit aan heeft opgelopen is een raadsel, maar we zijn er wel achter gekomen dat ie liever businessclass op de bijrijdersstoel meerijdt, dan economy in de achterbak. Helaas gaat dit feestje niet altijd op. Toch lijkt het reizen wel te wennen en gaat ie steeds beter in zien dat reizen betekent dat ie naar een ander paradijs mag. Een paradijs met nog twee/drie honden en een enorme tuin waar die zijn energie goed kwijt kan.

So far deze kennismaking. Binnenkort een story continues.

Revvie ANNEAU1989

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *