Grab your bags

IMG_4897Een tas heeft iets. Het is een simpel item, maar tegelijkertijd ook onmisbaar. Koffer, rugtas of hand luggage, dagelijks, je hele leven lang neem je bagage met je mee. De ene keer iets meer dan de andere keer, maar dag in dag uit vul en leeg je je tas. Bij deze 3x grab your bags om over na te denken.

Sport
Van belang zijn niet je sportitems die je tijdens het sporten nodig hebt, maar juist je dosis motivatie die je mee moet nemen. Zonder kom je er namelijk niet. Motivatie brengt je waar je wilt komen. In eerste instantie in de sportschool en vervolgens bij de resultaten die je wilt bereiken. Zo zullen de items die je in je sporttas elke keer meeneemt niet toenemen, maar je dosis motivatie en de resultaten die je op doet wel.

Travel
Als ik mijn tas weer mag inpakken voor een nieuwe trip word ik instant happy. Ik vlieg door huis, pak m’n favo kleding van de waslijn, snuffel in mijn kledingkast naar items die ik niet wil missen en vul mijn koffer té vol. Keer op keer kom ik erachter dat ik eigenlijk teveel meeneem, maar balen doe ik niet. Liever mee verlegen dan om verlegen. Net zoals met herinneringen. Je krijgt ze op het moment dat je dingen onderneemt. Dus dat doe ik dan ook zoveel mogelijk. Zowel op reis, als thuis.

Life
Zie dingen als bagage die je nodig hebt. Hoe moeilijk ook, soms moet je iets achterlaten, maar soms ook juist voor altijd meenemen en bij je houden. Alles wat je doet, ziet of hoort is een ervaring die waardevol is om later nog eens bij stil te staan. Positieve en  negatieve dingen vormen je en maken je zo als je bent. Laatst las ik een boek over een ongekende uitdaging in trailrunning: “Niet de race, maar de reis” van Jolanda Linschoten. Ze loopt in haar eentje dwars door Engeland, Wales en Schotland, ruim 2000km in zes weken en komt hierbij zichzelf zowel fysiek als mentaal tegen. Het boek is in mijn ogen een aanrader als je van outdoor houdt. Je eigen grenzen opzoeken in combinatie met going back to basic heeft iets bijzonders. Ervaren wat pas echt belangrijk is, dingen in perspectief leren zien en voelen wat iets daadwerkelijk met je heeft gedaan.

Kijkend naar de standaard quote “Travel is the only thing you buy that makes you richer” maak ik er het volgende van: Bags are the only thing you buy that makes you richer, right?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *