Personal: 2015 update

ANNEAU1989 Moodboard 2015 halfwayAan het einde van 2014 dacht ik na over het nieuwe jaar. Met een glas champagne in de hand proostte ik op 2015. Hoe het jaar er precies uit zou gaan zien daar had ik geen antwoord op, maar fantaseren kan altijd. Je kunt immers aan veel dingen je eigen draai geven. Het opstellen van een goed voornemen is de eerste stap, de touwtjes daadwerkelijk in handen innemen de volgende. Zo schreef ik vijf plannen voor mezelf op en laten we nu net halverwege het jaar zijn. Eens kijken hoe het ervoor staat.

Start now, not tomorrow & Don’t let your dreams be dreams
Vorig jaar keek ik samen met een loopbaancoach gericht naar mijn toekomst. Wat geeft mij energie, waar wil ik naar toe werken en hoe denk ik mijn eigenschappen in te zetten om daar te komen. Zo ontdekte ik dat het benoemen van de dingen waar je (niet) goed in bent, je brengt waar je staat. Je hebt zelf de regie in handen, kunt stappen zetten in de juiste richting of juist bewust out of your comfortzone gaan, om extra kennis en ervaring op te doen. Al lange tijd loop ik rond met een bepaald beeld. Ik heb iets voor ogen en het geeft me energie er mee bezig te zijn. Al zijn er ook momenten dat het me in de weg zit, ik vastloop en mezelf motiveer een stap terug te zetten in plaats van non-stop vooruit. Learning by doing is iets wat ik heb geleerd en past bij bovenstaande quotes. Zo is een nieuwe baan afgelopen jaar op mijn pad gekomen en ben ik gestart bij de Startersacademie. Kansen die zijn gekomen door stappen te zetten. 

ANNEAU1989.com
Soms heel vroeg, soms tijdens een lunchpauze, maar veelal ‘s avonds. Aan de keukentafel, in bed met mijn laptop op schoot of on the road, ik ben er in mijn hoofd bijna dagelijks mee bezig. Ideeën komen in me op en verwerk ik het liefst direct. Niet altijd mogelijk, maar als ik dan ruimte vind vul ik deze op met bloggen. Het zet me aan te kijken in mogelijkheden, te denken in kansen en te zoeken naar uitdagingen. Door het bloggen groei ik in welke vorm dan ook. Bezig zijn met een passie is enorm leuk en daarover met veel enthousiasme schrijven nog leuker. Het gaat vanzelf, voelt niet als moeten en is een hobby die me vrolijk maakt.

Reizen
Voor nu nog geen nieuwe reizen in de agenda, al vraag ik me af hoelang dat zal duren. Het liefst ga ik nog een weekend in het najaar, misschien wel een week. Plannen zijn er, geboekt alleen nog niet. Ook mijn vakantie heeft nog geen concrete invulling en dat voelt wonder boven wonder heel fijn. Normaal gesproken plan ik het liefst alle dagen vol, nu kijk ik uit naar de lege dagen die voor ons liggen en we zelf last-minute een invulling geven.

Wonen
Meerdere keren is het onderwerp ter sprake gekomen, maar we wonen nog maar wat fijn in het huis waar we nu wonen. Ook Utrecht verlaat ik nog liever niet. Wel hoor en zie ik om me heen steeds meer vriendinnen die een huis kopen. Van een toekomstbeeld, naar huidige situatie. Met veel plezier hoor ik hun verhalen over hun nieuwe huis aan, wat me aanzet om ook Funda weer eens te openen. Neuzend door waanzinnige woningen die Nederland rijk ik verlies ik soms ons budget uit het oog. We weten steeds beter wat we willen, zitten op een lijn, maar zijn ook heel tevreden hoe het nu is. Dus wat betreft wonen: nu nog even niet.

Hardlopen
Toen ik in december keek naar 2015 stond de Rotterdam marathon nog niet in mijn agenda. De gedachte was er al wel maar ik twijfelde, tot ik begin januari weer een halve marathon liep. Hardlopen geeft me zoveel voldoening en een gerichte training alleen maar meer. Ik bouwde mijn kilometer-totalen weer langzaam op, trainde voor mijn gevoel minder gefocust maar was beter voorbereid. Ik voelde me sterk en wist dat ik het kon, wat het lopen van een (tweede) marathon nog mooier maakte. En zo kijk ik ook (uit) naar een volgende marathon. De uitdaging blijft even groot, maar voelt haalbaar hoe zwaar ook. Het is de mindset die je moet aanzetten en er volledig voor moet gaan, maar impossible is nothing.

Hoe staat het met jouw goede voornemens voor 2015? 

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *