Sport: Trainingsweek

ANNEAU1989 Trainingsweek Juli IINever not running; van 0 naar 5 runs. ‘s Ochtends heel vroeg, in het midden op de dag in ruim 25 graden en zelfs na een feestje de avond ervoor. Waar ik de week ervoor toe gaf aan geen zin en geen energie, kostte het me afgelopen week geen enkele moeite mijn hardloopschoenen weer aan te trekken. Nog geen lange duurloop zoals ik in gedachten had, maar hey 36K in totaal in een week is meer dan OK.

Running
Ik loop niet vaak meerdere dagen achter elkaar. Meestal heb ik minimaal een rustdag tussen mijn runs om te herstellen, maar dit weekend hield ik me er niet aan. Ik liep vrijdag, zaterdag en zondag en besefte me dat ik dit wel vaker wil doen. De afstanden waren kort, het tempo niet heel hoog en ik luisterde als het ware naar mijn benen qua herstel en energie. Hoewel ik altijd een bepaalde angst heb voor blessures, was ik er zeker van dat deze mini runningstreak niet voor problemen zou zorgen. Vrijdagavond stond ik fris & fruitig op een feestje vanwege de run ervoor, zaterdag pepte ik mezelf op met een run door de luiheid in de zon te doorbreken en zondagochtend liet ik tussen de buien door Hegi uit met een run. We may train or peak for a certain race, but running is a lifetime sport. – Alberto Salazar

Workout
Een bezoek aan de sportschool kwam er dan weer niet van. Ik nam mijn tas wel een keer mee in de auto, omdat ik het plan had om na werk door te rijden. Een afspraak in Amsterdam maakte alleen dat ik qua tijd krap kwam te zitten en dus skipte ik mijn voorgenomen work-out. Jammer wat betreft de krachttraining, maar met het aantal kilometers die ik deze week liep ben ik zeer tevreden.

Wat deed ik precies afgelopen week?

  • Run: 10K
  • Run: 7K
  • Run: 7K
  • Run: 7K
  • Run: 5K
  • Workouts: 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *