Travel: Droombestemmingen

Travel ANNEAU1989 ParadiseDe warmte van vorige week hangt nog in huis en ik vind het heerlijk. Ik zak onderuit op de bank, pak mijn laptop en hop van de ene travelblog naar de andere. Concrete reisplannen staan nog niet weer in de agenda, maar dat neemt niet weg dat er niet naar (uit)gekeken kan worden. Het gevolg zijn een paar bestemmingen welke te mooi zijn om je te onthouden. Droom weg of wordt geïnspireerd en maak ze waar.

Rosanne calanques-marseille Rosanne calanques-marseille I

Wandelen langs de stranden van Les Calanques
In haar nieuwe rubriek Demander Dimanche beantwoordt Rosanne van Bonjour Frankrijk.nl vragen die ze krijgt van lezers over haar geliefde Frankrijk. Ze weet veel, al dan niet alle mooie plekken te vinden en schrijft erover op haar blog. Net zoals Les Calanques. De foto’s alleen al zijn waanzinnig, maar haar adviezen ten aanzien van de verschillende wandelmogelijkheden maken het af. Zo stel ik me voor dat ik de kilometers aan wandelpaden die ze aanraadt hardlopend af zal leggen om vervolgens af te koelen in het helderblauwe zeewater. Ook lijkt het me heel gaaf om een oude hobby sportklimmen weer op te pakken en een paar mooie routes op de rotsen boven de zee uit te zoeken.

bianca algarve portugal I bianca algarve portugal bianca algarve portugal II bianca algarve portugal III
De adembenemende kustlijn met zijn ongerepte natuur in Portugal
Bianca van Food Travel Photography.com neemt je mee naar de Algarve in Portugal. Een omgeving die alles heeft, maar met name de ruige kustlijn gaat niet meer uit mijn hoofd. Zon, zee, strand én wind, wat het een prachtige plek maakt om te surfen. Als iets nog hoog op mijn lijstje staat om eens te leren is het surfen en ik zie mezelf al met een surfplank onder me arm de zee in lopen. De kracht van de natuur samen met de energie van mezelf maken dat ik me uren zou kunnen vermaken. En als ik moe ben, dan leg ik mijn surfplank naast mijn handdoek op het strand neer en geniet ik van het prachtige uitzicht. Ja, ik zie mezelf deze plek zeker eens bezoeken.

What about her - Formentera I What about her - Formentera II What about her - Formentera III

Formentera; het zusje van Ibiza
Als er een vakantiebestemming je bekend in de oren klinkt, is het Ibiza. Formentera daarentegen komt minder vaak naar voren, terwijl het zo dichtbij Ibiza ligt. Laura van het fantastische blog What About Her.nl noemde Formentera het (hippie) zusje van Ibiza met mooi, puur en hip als steekwoorden. Zij voelde zich er direct thuis, ik word door haar blogpost er direct enthousiast over. Woorden als vijgenbomen, verroeste oldtimers, verlaten ruines en wijngaarden maken dat mijn reishart sneller gaat kloppen. Om vervolgens bij het lezen over vissers, surfplanken, handgemaakte sieraden en kleding en witgekalkte huisjes gefrankeerd door roze bloemen overtuigd te zijn. Ibiza mag misschien hot and happening zijn, Formentera op haar eigen manier nog meer.

Gili Lankanfushi

Het beste hotel ter wereld op de Malediven: Gili Lankanfushi
De Malediven staan bekend om zijn uitgestrekte stranden, prachtige koraalriffen en wuivende palmen. Een droombestemming op zichzelf. Wat dat betreft ook niet zo verwonderlijk dat het beste hotel ter wereld hier gevestigd is. Onlangs kreeg dit hotel de Travelers’ Choice 2015 van  Tripadvisor. Een prachtige prijs, evenals de prijs om er een nachtje te overnachten. Voor “slechts” €1500 word je daadwerkelijk wakker op een bedje boven de azuurblauwe zee. Wauw/Wow, nog even verder dromen.

Photo’s by:
Renaissance Curaçao Resort – ANNEAU1989.com – Curaçao
Calanques – Bonjour Frankrijk.nl 
Algarve – Food Travel Photography.com
Formentera – What About Her.nl
Hotel – Gili Lankanfushi

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *