Zomerse lunch: Kwark met aardbeien

IMG_5751Ik ben echt dol op fruit. Ik ontbijt ‘s ochtends vaak met een kom havermout en daar voeg ik fruit aan toe. Soms wat superfoods, noten of pindakaas (jawel!) erbij en een rijk gevuld ontbijt is klaar. ‘s Middags lunch ik op werk het liefst met een rijk gevulde salade, maar ik ben alleen geen held in maaltijden voorbereiden thuis. Ik neem vrijwel nooit een bakje mee en kom dan niet verder dan een simpel broodje op werk. Thuis lunch ik vaak met kwark. Voor of na het sporten, de perfecte voeding. Ik vul de kwark aan met verschillende soorten fruit en wederom verschillende toppings. Van honing, kaneel, tot superfoods, noten of zaden en pitjes. Net zoals dit recept voor een heerlijk gezonde lunch op een warme zomerdag.

ANNEAU1989 lunch aardbeien kwark I

Wat heb je nodig:
– Magere/Milde kwark
– Aardbeien
– Raw cacao nibs
– Hennepzaad
– Takje munt
– Optioneel: Geraspte kokos

Schep wat kwark in een kom. Was de aardbeien en snijd deze in stukjes. Leg deze op de kwark en strooi er wat raw cacao nibs en hennepzaad overheen. Nog een takje munt voor de finishing touch en eet smakelijk.

Ik gebruikte geen zoetstof, omdat de verse aardbeien al heerlijk zoet van smaak zijn. Maar houd je van (extra) zoet, maar wil je suiker voorkomen? Strooi er dan wat geraspte kokos overheen. Je kunt deze kant en klaar kopen in de supermarkt.

ANNEAU1989 lunch aardbeien kwark II

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *