Travel tips: 10x take it easy

ANNEAU1989 Travel IVakantieplannen komen dichterbij, terwijl je agenda zich meer en meer vult. Deadlines, mails, (last-minute) afspraken. Alles prop je nog even in je laatste werkdagen, je tikt een paar werkuren extra aan om vervolgens met een lege agenda en een automatische reply op je mail je vakantie te starten. Steeds vaker hoor ik dat het even duurt voordat je op reis kunt genieten van alles om je heen. Toen ik een paar maanden geleden in het vliegtuig stapte naar Curaçao duurde het bij mij ook even voor ik daadwerkelijk thuis thuis kon laten. Een maand daarvoor begon ik bij mijn nieuwe job en ik rende twee dagen voor ik het vliegtuig in stapte de Rotterdam marathon. Op het strand schoot er van alles nog door me heen, ongekende spierpijn meegerekend. Het was bijna een “to do” om rust te vinden, terwijl het zo simpel is. Bij deze 10x tips om vanaf minuut nr.1 ultiem te genieten van je reis(plannen).

  • Zet alles uit, back to basic, ga offline. Je familie en vrienden weten als het goed is dat je weg bent. Dus dat je even niet reageert en geniet van een boek ipv al je app-gesprekken over wie-wat-wanneer-waar gaat doen snappen zij heel goed.
  • Maak veel happy foto’s overdag en kijk deze ‘s avonds (samen met je reisgezelschap) in bed terug. Fun gegarandeerd en je wordt even met je neus op de feiten gedrukt hoe leuk je vakantie tot nu toe al is. Is dat even geluk dat er nog (veel) meer dagen komen.
  • Write things down. Schrijven geeft zoveel rust. Alles wat in je opkomt schrijf je van je af en je hoofd wordt vanzelf leger en/of vult zich juist met mooie verhalen.
  • Probeer je routine niet compleet te doorbreken op vakantie. Doe waar jij je goed bij voelt. Als je doordeweeks voor werk altijd geniet van een early morning run, doe dit dan ook gewoon op vakantie. Wat andere mensen ook zeggen, je wordt waarschijnlijk alleen maar onrustig als je jezelf dwingt om rust te houden.
  • Maar, zet vooral geen wekker. Vakantie = (uit)slapen. Zowel ‘s ochtends, ‘s middags, ‘s avonds als ‘s nachts. Wanneer jij wilt.
  • Ooit gehoord van een vakantieplanning? Precies, die bestaat ook niet. Je weet hooguit op welke plek je wanneer moet zijn vanwege een boeking, maar that’s it. Doe waar je (last-minute) zin in hebt.
  • Bewaar de boeken die je nog eens wilt lezen voor je vakantie. Ik ben geen enorme leesliefhebber en kom er thuis vaak niet aan toe, terwijl er genoeg boeken zijn die ik heel graag wil lezen. Daarom neem ik ze mee op vakantie. Ik kijk er naar uit om er in te beginnen en heb ze vervolgens in no-time uit. Niets fijner dan met je voeten in het zand, een goed boek op schoot en de warme zon op je steeds bruiner wordende lijf.
  • Maak één keer een basic inpak lijst en het scheelt je reis op reis de nodige inpak stress. Zowel bij inpakken thuis, als op je hotelkamer. Zo vergeet je niets.
  • Houd iets je in gedachten bezig, maar kan je er op dat moment weinig aan veranderen? Laat het los. Zet het van je af. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar je er bewust  van worden is al heel wat. Praat het van je af.  Maak iets inzichtelijk. En geniet vervolgens van het moment. Kijk om je heen, knijp jezelf even en check puntje twee van dit lijstje. Het moment is eigenlijk te mooi om waar te zijn.
  • Ik kan nog wel eens getreurd zijn om het feit dat een vakantie altijd zo snel voorbij is, terwijl ik er heel goed in ben om na een reis het gevoel wat ik daar had weer terug te halen. Weer even nagenieten en je weg wanen naar die plek. Voor mij is bloggen een plek om dit te doen, maar een paar vriendinnen zijn enorm creatief met fotoboeken. Het kost wat uurtjes, maar al schrijvend of bladerend door foto’s is een ontspannen reisgevoel nooit over.

ANNEAU1989 Travel

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *