Health tips: 2x low calorie summer cocktails

YLG Cocktails ANNEAU1989Yay, het voelt buiten eindelijk aan als zomer! Heerlijke temperaturen, langere dagen, happy mensen in vrolijke kleding en je vrije tijd vullen op een terras, in het park of op het balkon. Je spreekt met vrienden af om een avondje gezellig te borrelen en even zet je je gezonde zomerproof voornemens opzij. Proosten zonder schuldgevoelens, zeker als je een van deze twee zomerse drankjes drinkt.

YLG Cocktails ANNEAU1989 III

Drinks
Gin-tonic
One of my favorites: GT’s. De tonic is op zichzelf niet heel gezond, want deze frisdrank bevat ongeveer evenveel calorieën als andere frisdranken, maar de combinatie van gin met tonic is wel “gezond”. Zowel gin als tonic bevatten verschillende stoffen die “gezond” zijn en vroeger werden gebruikt voor verschillende behandelingen. OK, neem dit niet te letterlijk en drink vervolgens niet liters GT weg op één avond, want dan ben je verre van gezond bezig, maar af en toe een glaasje (verschillende soorten) gin(tonic) bestellen? Yes, please!

Wodka spa-rood
Het zal je niet verbazen dat spa-rood tot de categorie low-calorie frisdrank wordt gerekend en daardoor een verantwoorde keuze is. Dus ga voor een wodka spa-rood met een schijfje citroen of limoen om het af te maken en je bent bewust bezig. Houd je liever van een zoete(re) cocktail? Kies dan voor wodka-jus (d’orange). Dit drankje bevat meer calorieën, maar je bent tegelijkertijd wat vitaminen rijker. En daarbij gaat de voorkeur natuurlijk uit naar verse jus d’orange, want de pakken sinaasappelsap zijn echt zo gezond niet met zijn toegevoegde suikers.

Alcohol: gezond of ongezond?
Als je denkt aan gezond of ongezond dan denk je al snel in hoeveelheden calorieën. Calorieën zitten in koolhydraten, vetten, eiwitten én alcohol. Een gek idee misschien, want koolhydraten, eiwitten en vetten heeft je lichaam nodig en alcohol niet bepaald. Het enige positieve, gezonde effect van (een glaasje) alcohol is het verwijden van de bloedvaten, wat de kans op hart- en vaatziekten verminderd. Een á twee glazen alcohol per dag kan als gezond bestempeld worden, maar dan heb ik het alleen nog maar over de werking van alcohol. Meestal zitten in alcoholische consumpties veel meer calorieën door de toe-/samengevoegde (fris)dranken, die het ongezond maken.

Mijn tip
Dus: kies je cocktails bewust, maar laat ze niet staan. Een beetje alcohol af en toe mag best en de zomer is veel te mooi om alleen maar spa rood te drinken. Laat de calorieteller los en denk aan iets moois om op te proosten. Ik zeg: cheers! Optimaal genieten van deze zomerdagen, met mate én bewust.

Photos by Jolien of the blog Your Lifestyle Guide

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *