Sport: Trainingsweek

ANNEAU1989 trainingsweek juniOok zonder concreet doel, aan motivatie om te gaan sporten geen gebrek. Ondanks dat ik geen liefhebber ben van een vast trainingsschema, houd ik wel graag mijn trainingsweken bij. Zodoende houd ik zicht op wat ik deed qua training en vooral, hoe mijn progressie is. Idee is om inzichtelijk te maken wat je met trainen kunt bereiken, want trainen betekent verbetering in welk opzicht dan ook. Dus let’s go, mijn trainingsweek van ups tot downs in zowel hardlopen als workouts.

Running
Tijdens mijn runs in de winter vriezen mijn handen er vaak af en droom ik weg naar de zomer. Ik kan niet wachten tot ik weer in een shorts met tanktop kan lopen, maar als het dan zover is bedenk ik me dat ik toch liever in de kou loop. Net zoals afgelopen weekend. Mijn lange duurloop van 17K ging alles behalve makkelijk. De afstand was het probleem niet. Het was de temperatuur, het verlangen naar vocht en een lege maag die me in de weg zaten. Meerdere keren vroeg ik mezelf af wat ik aan het doen was, tot ik voldaan onder een verkoelende douche stond na een paar waterijsjes. Ik besefte me dat ik toch echt niets liever doe dan een paar uur achter elkaar gaan. De rondjes van 5K tot 10K zijn fijn, maar het idee zo even 17K weg te lopen is groots.

Doordeweeks wil ik minimaal 1x een (interval) rondje lopen om in het weekend een lange duurloop te plannen en deze qua km’s op te bouwen. Ik geef toe: het verlangen naar een marathon training is er. Maar nee, dat is niet de achterliggende gedachte. Ik heb gewoon een kleine verliefdheid voor (duur)lopen. #nevernotrunning

Workout
Hoewel ik stiekem hoop dat ik elke week progressie in de sportschool boek, moet ik mezelf teleurstellen. Waar ik nu al wel voortgang in zie is mijn creativiteit. Ik heb verschillende oefeningen destijds uitgelegd gekregen om mee aan de slag te gaan. Van benen, naar billen, armen en buik. Elke oefening 10 a 15x en dat drie keer herhalen. Simpeler kan niet, saaier ook niet. Daarom varieer ik zelf de oefeningen af, mix ik oefeningen door elkaar en daag ik mezelf uit. Hoe zwaarder, hoe leuker heb ik gemerkt en dat bevalt me goed. Zwaar wissel ik met licht af en zodoende is geen enkele workout hetzelfde. Een workout staat in mijn ogen namelijk niet gelijk aan een knockout en dat maakt de combi van hardlopen met workouts ook zo fijn. Ze werken aanvullend en daarom aanstekelijk.

Wat ik afgelopen week precies deed?

  • Run: 5,5K
  • Run: 7K
  • Run: 17K
  • 2x workouts

Op naar een nieuwe week met als doel weer een 17K.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *