Workout: What to wear

Marathon Rotterdam what to wear ANNEAU1989
Mijn kast ligt vol met running kleding. Schijnt de zon dan trek ik een shorts en met daarboven een top aan. En als het weer iets frisser wordt dan ga ik voor een tight, een long sleeve met een jasje erover. Dus nee, aan mogelijkheden om te combineren geen gebrek. Maar waar ik voor mijn gevoel wel een tekort aan heb: kennis what to wear tijdens mijn workouts. Van tips om aan te trekken, tot dingen die je niet moet vergeten als je gaat sporten in de sportschool.

Warm/Koud
Ik heb het snel koud, maar in no-time warm als ik ga sporten. Het liefst loop ik hard in een shorts, maar in de sportschool trek ik liever een (langere) tight aan. Top of shirt erover en klaar. Terwijl ik me met hardlopen nog wel eens afvraag of ik er niet nog een jasje over aan moet trekken, hoeft dit in de sportschool niet. Het is er fris van de airco, maar als ik eenmaal bezig ben, merk ik daar niks meer van.

 • Tight
 • Top/Shirt
 • Sport BH
 • Sportschoenen

Drinken
Voldoende drinken is belangrijk, zowel voor, tijdens als na het sporten. Als ik ga hardlopen drink ik voor ik wegga nog een glas water om vervolgens bij terugkomst pas weer te drinken. Tenzij ik een lange duurloop doe en wel een paar uur onderweg ben, dan wil ik nog wel eens drinken meenemen. Ik heb een drinkbelt met kleine flesjes water, maar mijn voorkeur gaat er naar uit om met zo min mogelijk extra’s te lopen. Tijdens mijn workouts in de sportschool loop ik wel continu met extra’s in mijn handen. Te beginnen met een bidon. Tussen de oefeningen door neem ik continu een paar slokken water. Zo blijf ik goed gehydrateerd, maar heb ik geen last van een volle (klotsende) buik.

 • Bidon

Handdoek
Een andere extra is een handdoek. Vaak verplicht in de sportschool, maar ook geen onhandige extra om bij te hebben. Zo kun je het zweet van je gezicht vegen en houd/maak je de apparaten schoon waar je gebruik van maakt. Schoon en hygiënisch is wel zo fijn.

 • Handdoek

IMG_4697

Extra energy
Van te voren en direct achteraf eet ik altijd wat. Geen grote maaltijd, maar wel iets wat me energie geeft. Met hardlopen is dit van te voren vaak een eierkoek en bij terugkomst een glas gevuld met kwark, noten en banaan in laagjes verdeeld (zie bovenstaande foto). Tijdens mijn workout eet ik niets, maar ik neem altijd iets mee in mijn sporttas zodat ik onderweg naar huis mijn energie aan kan vullen. Bij thuiskomst maak ik (als ik tijd heb) nog een kom kwark met fruit en superfoods wat goed is voor een snel herstel.

 • Eierkoek
 • Energiereep in mijn sporttas
 • Banaan & (ongebrande) noten
 • Kwark in de koelkast

Overige
Losse haren zijn voor mij tijdens sporten echt not-done, dus ik zorg dat ik altijd een extra haar elastiekje bij me heb. Daarnaast ga ik de deur niet uit zonder mijn Garmin. Tijdens het hardlopen gebruik ik hem voor het meten van mijn snelheid, afstand en hartslag en tijdens mijn workouts is de tijd een goede raadgever als ik bijv een paar minuten moet planken. En last but not least: als ik ga hardlopen heb ik enkel mijn huissleutel nodig, maar als ik naar de sportschool ga moet ik mijn toegang sleutel om in te checken niet vergeten. Zou toch zonde zijn als je vol energie en motivatie aankomt en je alsnog niet kunt gaan sporten, omdat je niet binnen komt.

 • Haar elastiekjes
 • Garmin
 • Telefoon
 • Toegang sleutel sportschool

Daarnaast nog een aanvullende tip: pak je sporttas van te voren in of leg je sportkleding alvast klaar als je van plan bent om te gaan sporten. Het motiveert enorm als je alleen nog maar je spullen hoeft mee te nemen of hoeft aan te trekken. Je verkleint de kans dat je goede voornemen naar de achtergrond schuift en vervolgens lui op de bank crasht. No excuses, maar shine in de sportschool.

IMG_0577

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *