FriYAY Favorites

CuracaoIk droom even weg en denk terug aan Curaçao. Samen met mijn vriend op een strandbed, goede gesprekken afwisselen met stilte en een goed boek, het geluid van de golven op de achtergrond, denkend aan de lege week die voor ons ligt. Hoewel ik het liefst continu “on the road” ben, vind ik zo’n week(end) relaxen enorm fijn. Even helemaal niks, verstand op nul, ruimte om zelf in te vullen. Net zoals dit weekend. Dit keer niet op reis, maar toch weg van thuis. Een heerlijk weekend Nederland met mijn familie voor instant quality time. Maar voor ik in de auto stap wacht werk en het delen van mijn wekelijkse favorieten. Bij deze mijn minder favoriete momenten van deze week.

Sevilla
Sevilla was een echte verrassing. In januari liep ik nog door Barcelona, maar een vergelijking kon ik niet vinden. Sevilla is een stuk rustiger. Waar Barcelona kan overweldigen, ontvangt Sevilla je met open armen en laat je niet meer los. Het vervelend was alleen dat ik last kreeg van mijn buik gepaard met griepverschijnselen. Ik voelde me gelukkig wel fit genoeg om overdag rustig de stad te ontdekken, maar de lekkere sangria en meest goede tapas heb ik aan me voorbij moeten laten gaan. Binnenkort meer in een uitgebreide blogpost over deze leuke stad.

Werk
Mijn nieuwe baan voelt steeds vertrouwder. Ik merk dat ik enorm veel leer en ik elke week een klein beetje groei. Al zijn er ook dagen waarin ik tegen een soort muur op loop. Ik kom met vragen te zitten en ga op zoek naar oplossingen, om vervolgens in gesprek te gaan met collega’s en te sparren over vraagstukken die me bezig houden. En met name dat laatste vind ik ontzettend leuk. Groeien in de dingen die ik doe; learning by doing.

Life
Op dit moment ben ik op mijn werk bezig met voortgang en verdere ontwikkeling. Mezelf qua kennis en ervaring doen groeien in een functie die nieuw is, maar voor mijn gevoel wel heel goed bij me past. Maar ook naast het werk ben ik bezig met ontwikkeling. Ideeën ontstaan en krijgen een vastere vorm. Waar ik zelf alleen de drang voel om alles nu te doen, moet ik mezelf soms dwingen om het de tijd te geven. Tijd is groei en groei is verbetering. Zo heb ik ideeën voor mijn blog en loop ik met een (groot) idee voor een goed doel.

Running
De griep klachten in Sevilla hielden ook in Nederland aan, waardoor ik het sporten even skipte. Van alle kanten hoorde ik dat ik goed op mezelf moet letten. “Doe je niet teveel?”, was een veel gehoorde vraag. OK, misschien is mijn agenda met momenten wat vol, maar hardlopen voelt daarin niet als een verplichting. Donderdag voelde ik me enigszins beter en vulde ik een pauze in mijn thuiswerkdag door te gaan hardlopen. 10K in de zon en echt, niets fijner dan dat. Ik voelde mezelf opleven. Al rennend nadenkend over werk, ideeën, druk en loslaten. Het lopen ging niet vanzelf want zo’n weekje ziek hakt erin, maar met elke kilometer voelde ik me sterker worden. Fysiek, maar met name mentaal. This is me, this is what I love to do. #nevernotrunning

Familie
FriYAY! Weekend. Family-time. Ik laat me verrassen door wat komende dagen me brengt, want de invulling is nog heerlijk open. Maar tijd voor mijn kleine neefje, lieve familie en mezelf. Oh, en het lekkere weer. De felle zon schijnt inmiddels naar binnen op mijn keukentafel waar een koffie naast me staat om wakker te worden. Nou, dat is gelukt. Dit beloofd een prachtig dag/weekend te worden.

Meer persoonlijke (FriYAY) favorieten vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *