Pasta: Italiaanse maaltijd salade

IMG_4997Koolhydraten zijn dé bron van energie als je een sportief evenement tegemoet gaat. Voor de marathon at ik een week lang iedere avond pasta, voor de Roparun beperkte ik dit tot enkele dagen. Tijd om mijn favoriete pasta recepten eens te delen, om te beginnen met deze overheerlijke Italiaanse maaltijd salade.

Wat heb je nodig:
– Pasta Penne of Rigate
– Gegrilde paprika (uit pot)
– Gedroogde tomaten
– Cherry tomaatjes
– Mozzarella
– Rauwe ham
– Basilicum blaadjes
– Olijfolie, peper & zout

Kook de pasta gaar en laat deze afkoelen. Maak ondertussen de salade klaar. Snijd een paar gegrilde paprika’s en gedroogde tomaten in stukjes. Halveer de cherry tomaatjes en snijd vervolgens de bol mozzarella in stukjes. Voeg alles samen incl de pasta en schep alles door elkaar. Breng op smaak met (een klein beetje) olijfolie, peper en zout. Scheur de rauwe ham in stukjes en leg deze bovenop de pasta. Nog een basilicum blaadje er bovenop voor de finishing touch, een glas rode wijn ernaast (of een glas water gezien je sportieve uitdaging) en genieten maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *