5x travel tips om bij weg te dromen

IMG_0820Herken je de zin: “Mind your step”? Als ik dit hoor, krijg ik kriebels. Zenuwen gecombineerd met een euforisch enthousiast gevoel. Ik ga weer op reis. Naar een (on)bekende bestemming, genieten van een andere wereld en mijn dagelijkse structuur doorbreken. Ook al houd ik van Nederland, mijn huis, werk, familie en vriendinnen, het gevoel dit even te laten voor wat het is en op ontdekking te gaan naar nieuwe indrukken, maakt me gelukkig. Het liefst reis ik zoveel mogelijk, maar er is ook nog zoiets als sparen en vaste lasten, waar ik een goede balans tussen probeer te vinden. Tussen mijn geplande reizen door stil ik mijn reishonger met het speuren op internet naar de mooiste bestemming om bij weg te dromen en ik laat je graag mee dromen: 5x tips to visit.

Travel YLG ANNEAU1989 Bangkok Travel yourlifestyleguide ANNEAU1989 Bangkok

Thailand – Bangkok
Jolien schreef een uitgebreide blogpost over een van haar favo steden: Bangkok. Ondanks dat Bangkok op ruim 8u vliegen ligt, voelt deze stad voor haar vertrouwd. Zoals ze op haar blog schrijft zijn de keren dat ze er is geweest niet meer op een hand te tellen. En dat is niet voor niets. Bangkok is een stad waar ze van is gaan houden. Ondanks dat ik nog maar een keer in Bangkok ben geweest, herken ik haar zwak voor de stad. Aan het begin van mijn rondreis door Thailand verbleef ik in oud Bangkok en ik eindigde mijn trip in het nieuwe gedeelte van de stad. Beide hebben zijn charmes en zijn echt de moeite waard. Lees er uitgebreider over op het blog Your Lifestyle Guide.nl en wordt verliefd. Op Thailand, op Bangkok, op alles.

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Jolien van yourlifestyleguide.nl

Travel foodtravelphotography ANNEAU1989 Israel Travel FoodTravelPhotography Israel

Israël
Als je Bianca op Instagram volgt heb je de afgelopen weken prachtige foto’s van haar reis naar Israël voorbij zien komen. Ik geef toe dat ik niet wist dat Israël zoveel mooie contrasten in zich had. Ik dacht aan een stoffig land, maar haar foto’s deden me verbazen en tegelijkertijd verlangen om dit zelf te ervaren. Van dor en droog, naar intens kleurrijk. Waanzinnig, indrukwekkend en soms ontroerend tegelijkertijd.

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Bianca van FoodTravelPhotography.com

Travel Dailylin ANNEAU1989 Nieuw Zeeland Travel Dailylin Nieuw Zeeland

Adembenemend Nieuw Zeeland
Mountains, prachtige vergezichten, back to basic. Het is me geen onbekend terrein aangezien ik me vroeger elke zomer in de Alpen van Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk of Italië bevond. De natuur kan er enorm woest zijn als je tussen rotsen loopt, maar ook enorm vredig tussen Alpenweiden vol bloemen. Ik deed er trekkings, ik beklom bergtoppen, voelde me vertrouwd op rots, sneeuw en ijsterrein en sliep op grote hoogte zonder last te hebben van de ijle lucht. Bovenstaande foto’s van Lin doen me daaraan terug denken. Al zijn de Europese Alpen niet te vergelijken met de adembenemend mooie natuur van Nieuw Zeeland. Samen met mijn vriend en hond in Nieuw Zeeland rond reizen is een droom die ik dagelijks droom.

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Lin van Dailylin.nl 

Travel lastdaysofspring ANNEAU1989 Kopenhagen Travel LDOS ANNEAU1989 Kopenhagen

Citytrippen naar Kopenhagen
Over twee weken staat een jaarlijks weekendje weg met vriendinnen in de agenda. Dit jaar gaat de reis naar Sevilla, maar twee jaar terug ontdekten we Kopenhagen. Sommige steden zie je een keer en voelen bij je terugvlucht voldaan. Maar sommige steden kan je blijven bezoeken en vervelen nooit. Kopenhagen is zo’n stad. Onlangs zag ik op Instagram dat Marlous van het blog last days of spring binnenkort deze stad weer een bezoekje brengt en dit deed me terug verlangen naar het smorrebrod, de gekleurde huisjes in de Nyhven, healthy food everywhere, fijne conceptstores en geweldig design/interieur shops die Kopenhagen rijk is. Een must to visit als je een citytrip wilt boeken en scroll van te voren dan even door de uitgebreide travelguide van Marlous.

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Marlous van lastdaysofsping.com

Travel roadtrippen watzijzegt ANNEAU1989 Travel roadtrippen WZZ ANNEAU1989

Roadtrippen – Italia
Loopt het water je al in de mond als je denkt aan de Italiaanse keuken? Dan is een roadtrip door het land zeker iets voor jou. Ik heb zelf eens per trein door Italië gereisd, maar een roadtrip zoals Natasja onlangs deed is net zo’n aanrader. Al rijdend het waanzinnig mooie land ontdekken, om vervolgens als je uitstapt te genieten van vers Italiaans schepijs, anti pasti, pizza of de best bereidde pasta’s.

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Natasja van WatzijZegt.com 

Naar welke bestemming droom jij graag naar toe?

Foto boven aan deze blogpost: Curaçao.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *