Running & Travel: 25x marathons worldwide

Medailles MR 14 en 15Na het lopen van de Rotterdam marathon, krijg ik regelmatig de vraag: “En nu?” Mensen die mij kennen weten dat ik al snel weer een nieuw doel wil stellen en vullen in dat ik volgend jaar weer aan de start van MR16 verschijn. Ik ontken niet, maar zeg ook nog niets toe. Want als ik denk aan het jaar wat er nog tussenzit word ik onrustig van de mogelijkheden die zich in die tussentijd nog voordoen. Laatst las ik de term runderlust bij Joanne en herkende me in een verlangen waar ook ter wereld te willen hardlopen. Hardloopevenementen in eigen land om PR’s te verbreken en runs in het buitenland die het hardlopen nog waanzinniger kan maken. Om je een idee te geven 25x jaloersmakend mooie marathons worldwide. Bekijk vooral de foto’s en lees de beschrijvingen. Een combinatie van #nevernotrunning & #nevernottravelling Oh my, ik word hier zo enthousiast van.

 1. New York City Marathon
  The one and only; volgens velen dé marathon der marathons. NYC staat sowieso al hoog op mijn travel wish-list en dit combineren met het lopen van de marathon daar lijkt me helemaal waanzinnig.
 2. Athene Marathon, Greece
  De marathon van NYC mag misschien voelen als the one and only, de échte marathon vindt zijn oorsprong in Athene. Je kunt er voor kiezen om in de voetsporen te treden van de Griekse boodschapper Pheidippides en dezelfde weg afleggen als hij deed. Hij overleed bij aankomst (na 42,195K) en werd gezien als held. Voel je net zo’n held en ren de marathon in deze culturele stad.
 3. Paris Marathon, France
  De marathon van Parijs vindt in hetzelfde weekend plaats als de Rotterdam marathon. Het is dus kiezen, maar voor winterlopers ideaal qua trainingsperiode. En zeg zelf, Parijs heeft iets bijzonders. Denk aan finishen op Les Champs Elysées om vervolgens te proosten met champagne op je prestatie.
 4. Berlin Marathon, Germany
  Na mijn tijd van 4.00.35 op de R’dam marathon ben ik ervan overtuigd dat een tijd onder de 4u binnen de mogelijkheden ligt. En laat Berlijn hier een goed parcours voor hebben, aangezien deze marathon bekend staat als een van de snelste marathons ter wereld.
 5. London Marathon
  Op nog geen uurtje vliegen ligt London waar jaarlijks een marathon wordt georganiseerd die je de imposante highlights van de stad laat zien. Denk aan de Tower Bridge, de Big Ben, Buckingham Place en langs de Thames. Zo dichtbij, maar (voor mijn gevoel) zo veel mooier dan Amsterdam.
 6. Amsterdam Marathon
  Op de een of andere manier trekt deze marathon mij (nog) niet zo. Amsterdam vind ik een fijne stad, maar het parcours voor een deel langs de Amstel trekt mij niet zo. Al voelt deze marathon wel als een mooie om toe te voegen aan een lijstje “gelopen marathons”, dus wie weet. Ooit.
 7. Jungfrau Marathon, Zwitserland
  De eerste 10K zijn vlak, maar daarna ga je de hoogte in. Beschrijvingen geven aan dat je je bijna niet kunt voorbereiden op de klim die je staat te wachten. Eenmaal over de finish heb je een uitzicht die (bijna) letterlijk adembenemend is vanwege de ijle lucht. Neem het mee als kleine waarschuwing, maar ook als een uitnodiging voor een ongekende uitdaging als je daar van houdt.
 8. Niagara Falls International Marathon, Canada
  Een medaille-selfie maken met als achtergrond de Niagara Falls? Het kan als je deze marathon finisht. En neem naast je telefoon ook je (reis)papieren mee, want je gaat tijdens deze marathon de grens over.
 9. Bangkok Marathon, Thailand
  Thailand heeft me drie jaar geleden doen thuis voelen en ik zou er dan ook zo weer naar terug willen. De Thaise keuken is heerlijk, de bevolking ontzettend vriendelijk (ookwel land of a thousend smiles) en de natuur is er heel divers. Van grote cultuurverschillen tussen nieuw en oud Bangkok, naar paradijselijke eilanden tot groene rijstvelden. Ook de temperatuur is er heerlijk, maar voor een marathon wel iets te warm. Dat is dan ook de reden dat de marathon ‘s nachts plaatsvindt, wat het direct een extra uitdaging geeft.
 10. Antartic Ice Marathon
  Is een marathon lopen voor jou een makkie en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging; wellicht is de Antartic Ice marathon iets voor jou. De meest koudste en winderigste marathon maakt dat er niet veel deelnemers aan de start verschijnen, omdat je hier écht sterk en goed getraind voor moet zijn. De kleinschaligheid maakt het meteen bijzonder, want het kameraadschap tijdens de marathon is schijnbaar uniek. En denk even aan hardlopen onder een helderblauwe hemel, over wit, krakend ijs met kans op pinguïns langs de route ter support.
 11. Cayman Islands Marathon
  Een marathon op een waar (warm, i.t.t. bovenstaand ijskoud) paradijs? Deze kleinschalige marathon laat je dromen uitkomen. Early morning runners opgelet, de start is om 5.00u. Na de marathon kan je dus heerlijk aanschuiven aan een uitgebreid ontbijt buffet om vervolgens de hele dag bij te komen op een parelwit strand met (herstel-proof)cocktail in je hand. Af en toe een duik in de zee om je spieren een beetje los te zwemmen en zo de mogelijkheid om ultiem na te genieten van je prestatie. Klinkt goed, toch?
 12. International Marathon of Marrakech, Morocco
  Denk aan kleurrijk Marokko en beeld je in dat je loopt tussen olijf- en sinaasappelbomen met zicht op de bergtoppen van het Atlas gebergte. Het is mogelijk, 42K lang tijdens de marathon van Marrakech.
 13. Tokyo Marathon, Japan
  Een van de grootste marathons ter wereld met maarliefst 36.000 hardlopers, ruim 1,6 miljoen enthousiaste toeschouwers en ruim 10.000 vrijwilligers. Je legt 42K af door de indrukwekkende stad over een vrij vlak parcours, met continue een wave aan support die je helpt die finish te halen.
 14. Marathona di Roma, Italia
  Een week lang pasta’s stapelen voor de marathon is in Rome geen probleem. Daarnaast is Rome op elke hoek van de straat adembenemend mooi, laat staan 42K lang.
 15. Boston Marathon
  Ren van Hopkinton naar de onvergetelijke finish op Boylston Street en denk (niet) aan de aanslag die hier in 2013 plaatsvond. Het heeft de marathon getekend, maar maakt ook dat de hardlopers nog meer kracht en uithoudingsvermogen uitstralen om de finish te halen.
 16. Great Ocean Road Marathon, Australia
  Hardlopen langs een adembenemend mooie kustlijn? Het is mogelijk, maar je moet je bij de inschrijving ook realiseren dat dit tegelijkertijd heel zwaar kan zijn. De zeewind kan de marathon heel zwaar maken en de heuvels op en af werken ook niet mee. Maar als je om je heen kijkt naar het vergezicht van de zee en de golven tegen de rotsen hoort ketsen, kan je niet anders dan die finish willen halen.
 17. Inca Trail Marathon to Machu Picchu, Pera
  Ookwel de “meest moeilijke marathon in de wereld”, al houdt dat vele trail runners niet tegen. Tunnels, trappen, weinig publiek, maar een finish bij de oude verloren stad Machu Piccu als beloning.
 18. Midnight Sun Marathon, Norway
  Een marathon lopen in de avond? Ja, in het noordelijke puntje van Noorwegen is het mogelijk. De start is om 20.30u en je hoeft niet bang te zijn om in het donker te lopen, want het blijft er 24u lang licht. Klinkt zonnig en zomers, maar niets is minder waar. Je kunt er in de vrieskou lopen met zicht op ijsberen op de besneeuwde bergtoppen.
 19. Kilimanjaro Marathon, Tanzania
  Outdoor is mij geen onbekend terrein. Vroeger ging ik altijd met mijn ouders op vakantie naar de Alpen en ik heb verschillende klimcursussen gevolgd, van rots, tot sneeuw en ijs. Deze heb je alleen niet nodig want je beklimt met de marathon niet de top van de Kilimanjaro. Neemt niet weg dat je met het finishen wel een topprestatie neer zet gezien de hoogteverschillen die je hardlopend tegenkomt.
 20. The Big Five Marathon, South Africa
  Niet rondrijden met een fotocamera tijdens jeep-safari, maar zelf 42K afleggen in een savanne met wilde dieren. Het vele stof lijkt me minder fijn, maar de kans om een leeuw, olifant, neushoorn of buffel te spotten doet een hoop goed.
 21. Australian Outback Marathon
  Staat Australië als een van de landen op je bucketlist om naar toe te reizen? Combineer het met het lopen van een off-road marathon met zicht op het kolossale Ayers Rock. Een once in a lifetime experience.
 22. Maratona do Rio de Janeiro, Brazil
  Als ik denk aan Rio, denk ik aan stranden, feestvreugde en warmte. Ik zit er niet ver naast als ik lees dat deze marathon langs jaloersmakende stranden komt die vragen om een duik in het aanlokkelijke zeewater. Desondanks blijf je sterk, houd je je blik vooruit, heb je zicht op het reusachtige Christ the redeemer statue, en loop je door naar de finish waar een groot feest voor je (begonnen) is om je overwinning te vieren.
 23. Reykjavik Marathon, Iceland
  Een marathon met alles in zich. Van een drukke stad, door adembenemende natuur met besneeuwde bergtoppen, gletsjers, watervallen en bossen door kleine pittoreske dorpjes. Het lijkt me een prachtig parcours en het idee dat je na de marathon heerlijk bij kunt komen in een van de natuurlijke warmwaterbronnen maakt het helemaal af.
 24. Great Wall Marathon, China
  Een marathon over de Chinese muur? Het wordt steeds gekker, noem het leuker, noem het moeilijker. Tijdens deze marathon kom je langs prachtige rijstvelden, lieve Chinese dorpjes en wellicht een Siberische tijger in de verte die je wellicht doet versnellen van angst. Al is het de vraag of dat lukt met de 5164 traptreden die je (nog) moet bedwingen.
 25. Marathon der 3 Länder
  Een marathon waarin je drie landen doorkruist: het is mogelijk. Start in Duitsland, loop door Oostenrijk, tik  Zwitserland aan en finish weer in Oostenrijk. Tijdens één run drie landen aantikken komt niet vaak voor.
Welke marathon zet jij op je running & travel wish-list?

ANNEAU1989 marathons worldwide I

Ph & info by: Life by Daily Burn 

2 Comments

 • De marathon van NY blijft gewoon echt heel bijzonder! Ik denk dat deze hoog op ieders lijstje staat. Eigenlijk ben ik niet eens van mening dat het parcours etc. nu zo bijzonder is, maar toch, het is NYC! :-)
  Ik zou graag eens zo’n hele mooie marathon lopen, met een prachtig parcours met een heerlijk uitzicht, haha. A girl can dream, right?

  • Jaa, NYC voelt ook echt als een must, ook al trekt die énorme drukte en het massale me ook weer iets minder. En idd, dromen kan altijd. En ze waarmaken ook; nothing is impossible!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *