Running: Roparun

ANNEAU1989 RoparunVorige week hadden we de laatste meeting waar we ons draaiboek van A tot Z nog eens doorliepen. We werden met de minuut enthousiaster en kunnen ons eigenlijk niet voorstellen dat het over ruim een week al zover is; de Roparun. Van Parijs naar Rotterdam. Van voorbereiden naar finishen. Het wordt mijn eerste Roparun ervaring en als ik alle verhalen mag geloven wordt deze hoe dan ook bijzonder. Een update als het gaat om het trainen, de voorbereidingen, de Roparun zelf en natuurlijk het sponsorgeld voor het goede doel. Team #339 is getting ready.

Trainen
Het liefst ga ik uren achter elkaar hardlopen, maar ik kies bewust voor de kortere afstanden als training. Ik geniet van een 5K, 7K of 10K, want ik wil niets forceren. Fit blijven, dat is nu het belangrijkste. In totaal legt elke loper ruim 50K in 48u af. Ik maak me geen zorgen, maar ben wel benieuwd hoe de combinatie van weinig slaap met continu kleine afstanden hardlopen gaat zijn.

Voorbereiding
De voorbereidingen zijn in volle gang. Van het fine tunen van het draaiboek, tot het verzamelen van alle benodigde spullen. Naast de uitdaging van de Roparun zelf, is ook de voorbereiding zelf een hele onderneming. Veelal hebben we onszelf de vraag gesteld; wat hebben we en wat hebben we nog nodig. Aan benodigde spullen, aan sponsorgeld, maar ook aan duidelijkheid. Alles is in het draaiboek vastgelegd en die is pagina’s dik, dus je kunt je voorstellen dat het veel meer is dan een simpel estafette-loopje. De Roparun is een uitdaging die je aangaat samen met je team en dat maakt het zo bijzonder.

Parijs > Rotterdam
Ik loop in team 1 en zal starten in Parijs. Team 2 neemt het na 50K van ons over. Vervolgens draaien we elke 50K de rollen weer om tot aan de Erasmusbrug waar team 1 zich zal samenvoegen met team 2 (die het laatste stuk aflegt). Het is natuurlijk het mooiste om gezamenlijk te finishen en dat gaan we dan ook doen. Iedereen van ons team, van zowel basiskamp tot loper, tot fietser, tot chauffeur, tot navigator, komt samen op de Erasmusbrug zodat we gezamenlijk de laatste meters richting de Coolsingel afleggen voor het goede doel. Waar ik me een voorstelling kon maken van de finish op de Coolsingel met de marathon, kan ik me nu niet indenken hoe de finish van de Roparun op diezelfde Coolsingel zal zijn. Neemt niet weg dat ik er enorm naar uit kijk.

Sponsoren
Velen kennen de Roparun, het doel en de achtergrond en leveren een bijdrage. Anderen nemen deel aan een van de sponsoracties die we hebben georganiseerd, wat ons zodoende ook weer een mooi bedrag oplevert. Beetje bij beetje groeien we. Zowel het aantal sponsors, het totaal opgehaalde bedrag, als wij als team.

Maar we zijn er nog niet. We willen heel graag doorgroeien en hebben daar jou hulp bij nodig. Zou jij ons willen steunen? Elke euro is veel waard voor het goede doel van de Roparun wat het motto heeft: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.” Alles staat in het teken van zorg bieden aan mensen met kanker. Help jij ons mee een mooi bedrag op te halen? Hoe groot of klein ook, alle beetjes helpen. Geef een donatie op (IBAN) NL91 SNSB 0903 4113 18 t.b.v. R.M. Stassen. Merci, merci beaucoup!

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *