Even kletsen: bloggen over bloggen

ANNEAU1989 blogCliché, maar mijn hemel wat gaat de tijd hard. Ik zat er aan te denken nog een overzicht van april te plaatsen, maar aangezien de eerste week van mei ook alweer bijna voorbij is heb ik maar besloten een 2-in-1 maandoverzicht te plaatsen. Komt dus nog, nu eerst even kletsen. Een blogpost over bloggen. Van persoonlijke notes, tot wat me bezighoudt. Gewoon een niet-informatief persoonlijk blogje, omdat het kan, omdat ik er zin in had.

Eerlijk is eerlijk, ik vind het heerlijk om op een lazy sunday op Bloglovin te zoeken naar de leukste blogs van de afgelopen week. En dan zijn met name de weekoverzichten en de overload aan gedeelde foto’s favoriet. En dat terwijl ik mezelf soms afvraag of bepaalde dingen wel interessant genoeg zijn om op mijn eigen blog te delen.

Mijn blog voelt als een persoonlijk visitekaartje waarop ik mijn liefde voor sport, gezondheid en reizen deel. Ik vind het heerlijk om (dingen van me af te) schrijven. Soms tik ik de zinnen zo uit mijn vingers, soms werk ik dagen aan een blog. Ik ben tot op zekere hoogte perfectionistisch. Ik wil dingen goed doen, maar goed is soms niet goed genoeg. Ik daag mezelf graag uit, groei het liefst omdat ik geniet van verbetering. Bloggen geeft me met momenten die bewustwording. En hoe leuk is dat!

Soms vind ik het wel lastig om een keuze te maken tussen persoonlijke onderwerpen. Wat deel ik wel en wat deel ik niet op het world wide web. De klik op enter en daarmee het feit dat ik iedereen over mijn schouder mee laat kijken, vind ik soms maar een raar idee. Zo ook bijv mijn dubio als het gaat over bloggen over mijn young entrepreneur-traject bij de Startersacademie. Mijn blog is mij eigen, dus aan de ene kant denk ik ja. Maar als ik denk aan de grote lijnen sport, health & travel zie ik niet direct een link. Wat is mijn doel en wat wil ik (hiermee) bereiken. Vragen die ik mezelf soms afvraag, maar me tegelijkertijd ook besef dat dat hetgeen is wat bloggen zo leuk maakt. Het laat me over dingen nadenken, het zorgt ervoor dat ik op zoek ga en dingen vind, ontdek en leer (kennen) die meer dan leuk zijn.

Zoals vandaag. Ik kan thuiswerken omdat ik weinig werk te doen heb vanwege de meivakantie en besluit om mijn dag productief te beginnen. De wekker gaat, ik stap op hetzelfde moment als mijn vriend uit bed en we ontbijten samen. Hij gaat naar kantoor en ik duik achter mijn laptop met een kop koffie. Ik tik deze blogpost, denk na over van alles en vul tegelijkertijd mijn to do-list met dingen die in me opkomen die ik nog wil doen vandaag. Ik geniet. Van de nieuwe ideeën die me te binnen schieten, de energie die ik voel om aan de slag te gaan en bovenal, het tikken van deze blogpost. Had ik al gezegd dat bloggen leuk is?

IMG_0551

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *