Health tip: Chocolade mousse

ANNEAU1989 chocolade favorite IIIDit kan én wil ik je niet onthouden, want zeg zelf, chocola is voor vele een guilty pleasure. Toch? De een houdt het keurig bij een blokje bij de thee, de ander begint aan een reep Tony’s en stopt pas als ie op (en misselijk) is. Ik herken mezelf in die tweede categorie en probeer daarom niet dagelijks een reep Tony Chocolonely in mijn winkelmandje in te laden. Wat wel dagelijks op mijn boodschappenlijstje staat zijn bananen en avocado’s. Met beide kan je eeuwig variëren, zowel apart van elkaar, als gemend. Dit recept heeft naast een avocado en een banaan alleen nog wat raw cacao poeder nodig en je gezonde chocolade mousse is klaar.

Deze mousse is niet alleen voor chocolade liefhebbers een must om te maken, ook health-liefhebbers kunnen aan de slag. De mousse bevat geen gluten, geen zuivel en geen (toegevoegde) suikers dankzij de (zoete) banaan. De avocado zorgt ervoor dat de mousse gezonde goede vetten, vitamine E en vezels bevat. En de raw cacao doet er nog een schepje antioxidanten (anti-aging) en magnesium bovenop die de chocolade mousse meer dan gezond maakt.
(Bron: I Love Health)

ANNEAU1989 chocolade favorite II

Ingrediënten
Een avocado, een banaan en raw cacao poeder.
Optioneel: raw cacao nibs & rood fruit.

Recept
Schil de avocado en banaan en doe deze in een (beslag)kom. Strooi er vervolgens (twee eetlepels) raw cacao poeder overheen en (staaf)mixen maar. Schep vervolgens de chocolade mousse in een kommetje en strooi er wat raw cacao nibs overheen. En om het écht af te maken kun je de mousse nog versieren met (bevroren) rood fruit. Geniet!

ANNEAU1989 chocolade favorite I

1 Comment

  • Ik ga dit toch maar eens proberen binnenkort. Ik probeer een beetje af te kicken van de chocolade, maar het bevalt me nog niet echt haha! Hopelijk heb ik hierbij een gezonde vervanger gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *