Roparun – Update

IMG_0498Met weer een meeting achter de rug, is het tijd voor een update. De Roparun komt namelijk steeds dichterbij. Over twee maanden staan we in Parijs klaar om in estafette-vorm naar Rotterdam te lopen. Een loper, twee fietsers, die continu worden afgewisseld. Dat klinkt als een simpele opgave, maar als je erover gaat nadenken zit er een enorme organisatie om heen. Leef mee, train mee, denk mee, verzamel mee en ik neem je mee. Vanaf nu, naar Parijs, naar Rotterdam.

Sponsors
Omdat ons team zelf is samengesteld, zijn we ook zelf verantwoordelijk voor onze sponsoren. Een opgave, maar geen onmogelijk missie. Velen kennen de Roparun, het doel en de achtergrond en leveren een bijdrage. Anderen nemen deel aan een van de georganiseerde sponsoracties, wat ons zodoende ook weer een mooi bedrag oplevert. Beetje bij beetje groeien we. Zowel het aantal sponsors, het totaal opgehaalde bedrag, als wij als team.

Team
Samen leven we naar deze uitdaging toe. Van sponsoring, tot kleine organisatorische details. Denk bijv aan het plannen van de route, etappes, voeding, kleding en materiaal. Wie doet wat wanneer. Belangrijke vragen, alles wordt uitgedacht. Afgelopen week kwamen we als team bijeen. Voor mij mijn eerste meeting, omdat ik later bij dit team ben aangesloten. Twijfels die ik had toen ik werd gevraagd om mee te doen, zijn volledig verdwenen. Het lopen van de Roparun voelt niet als een uitdaging, maar als een eer. Iets wat je als team volbrengt.

Organisatie
Samen help je elkaar. Bij elke loper zijn twee fietser. Zij begeleiden de lopers, fietsen de route en ondersteunen waar nodig. Lopers en fietsers wisselen elkaar continu af, waardoor er een estafettevorm ontstaat. Van hardlopen, naar rust, naar hardlopen, naar rust. Naar fietsen, naar rust. Continu, van Parijs naar Rotterdam. Deze missie volbreng je met acht lopers en vier fietsers. Maar dat niet alleen.

Elk team heeft eigen vervoer en eigen materialen. In ons geval twee busjes die vol zitten met al onze spullen en de hele route met ons mee rijden. En dan bedoel ik niet naast ons, maar voor ons uit of achter ons aan, om op verschillende plekken een “kamp” te bouwen. Een kamp waar we verzamelen om energie op te doen door wat te eten, te slapen, om te kleden om vervolgens weer door te gaan.

Inlez/ven
Met nog maar twee maanden begint de Roparun voor mij steeds meer te leven. Ik kreeg vorige week een tas met oude plakboeken van mijn moeder. Zij heeft heel veel bewaard van de keren dat mijn ouders aan de Roparun deelnamen. Kop thee in mijn hand en ik geniet al bladerend door de foto’s, verhalen, interviews, krantenknipsels tot zelfs de “ropareader” van ruim 10 jaar oud. Een combinatie van inlezen en inleven maakt dat ik een steeds beter beeld krijg hoe indrukwekkend deze uitdaging gaat worden.

Binnenkort weer een update. Wil je meer weten over ons team, de Roparun en/of wil je ons sponsoren? Bekijk hier onze site of Facebook

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *