Health tip: bulletproof koffie & groene/munt thee

Koffie & munt thee ANNEAU1989Mijn ochtendritueel? Ik zet de avond ervoor mijn wekker iets eerder, zodat ik ‘s ochtends rustig wakker kan worden. Ik stap uit bed, maak met een duf hoofd een kop koffie, neem plaats aan mijn nieuwe keukentafel <3 en bij elk slokje voel ik langzaam mijn energie toenemen. Ik check mijn to do lijst, mijn mail, social media en eet ondertussen mijn ontbijt voor ik onder de douche spring. Ik houd ervan om de dag op deze manier te beginnen. Rustig, relaxt, genietend van koffie. Al ben ik ook gek op groene en/of verse munt thee. Daar drink ik gerust liters van weg gedurende de dag. Geen slechte gewoonte, integendeel, want met name de smaken groene en/of verse munt thee zijn heel gezond. Ik zal vertellen waarom, maar niet voordat ik een andere health tip deel. Er is namelijk een “nieuwe” koffie variant hot & happening: bulletproof koffie. Voor een (nog) betere start van de dag.

Bulletproof koffie
Deze vorm van koffie is gezond(er), door de extra toevoegingen van gezonde vetten. Aan een gewone kop koffie voeg je namelijk een theelepel grasboter en een theelepel kokosolie toe. Dit zorgt ervoor dat je koffie wordt voorzien van goede gezonde vetten én je kop koffie je een vullend gevoel geeft. Win win.

Normaal gesproken geeft koffie je al een wake-up effect door de cafeïne. De toevoeging van grasboter maakt dat de koffie je lichaam helpt om de juiste vetten op te slaan en af te breken. Grasboter zit vol antioxidanten, goed cholesterol en vitamine K2. Daarnaast geeft de kokosolie een boost aan je immuunsysteem en je stofwisseling. Een kop koffie bevat dus én caffeïne waardoor je (weer) alerter wordt én je lichaam krijgt een gezonde oppepper als het gaat om je immuunsysteem, je stofwisseling en je vetverbranding. Wederom: win win win.

Groene en/of verse munt thee
Liever toch maar gewoon een kop thee, zonder gekke toevoegingen? Zet een pot groene thee of maak je eigen verse munt thee. Het drinken van thee is namelijk sowieso enorm goed, omdat thee je lichaam hydrateert. Dagelijks dien je zo’n twee liter vocht te drinken, waaronder zo min mogelijk frisdrank en zoveel mogelijk water. Thee is een goede vervanger van water en heeft nog meerdere voordelen. Groene thee beschermt namelijk je lever tegen de schadelijke effecten van alcohol en verse munt (thee) heeft een rustgevend effect. Ervaar je soms stress en kan je wel een relax moment gebruiken? Drink dan een kop verse munt thee en wordt zen & weer productief.

Wat heeft jou voorkeur: koffie of thee? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *